Ανακοίνωση Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος»

0
221

Ακόμα μία χρονιά ακάλεστοι, ακόμα μια χρονιά θεατές της ίδιας κατάστασης! Την Κυριακή 2 Απριλίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων 12 Αποστόλων στη Δράμα το ετήσιο μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας «Ο Έβρος» για ακόμα μία φορά δεν ενημερώθηκε ούτε έλαβε κάποια πρόσκληση από τους συνδιοργανωτές, όπως έλαβαν άλλα θρακικά σωματεία.
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να αγνοήσουν και να υποβαθμίσουν τον σύλλογό μας. Είναι ανεπίτρεπτο να μην είμαστε όλοι ενωμένοι και να τιμούμε ισάξια τους ήρωές μας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μικρότητες, όταν μιλάμε για τη γενοκτονία των προγόνων μας. Είναι φαιδρό να λησμονείται ένα σπουδαίο θρακικό σωματείο, όπως ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας, που πραγματοποίησε το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα και το 1ο Παιδικό Πανθρακικό Αντάμωμα, με συμμετοχή πλέον των 80 συλλόγων, που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί με πίστη και σεβασμό την παράδοση της Θράκης στη Δράμα, την Ελλάδα και το εξωτερικό (βλ. διεθνή φεστιβάλ στη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία), που αποτελεί σήμερα έναν φάρο πολιτισμού και ένα ζωντανό κύτταρο διατήρησης και ανάδειξης της παράδοσής μας.
Έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι με την αλληλεγγύη και τη σύμπραξη έχουμε επιτύχει να τιμούμε τη Θράκη και την πατρίδα μας, όπως αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ευελπιστούμε σε μια ειλικρινή συγγνώμη και σε αποκατάσταση του κλίματος συνεργασίας που επιδιώκουμε επί σειρά ετών με όλους τους φορείς και τα σωματεία. Η Θράκη μάς χρειάζεται όλους και ενωμένους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ