Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πόλη+Ζωή»: «Βυθιζόμενοι κάδοι – Φτου κι απ’ την αρχή! Οι κάδοι ταξιδεύουν στη Δράμα – Ένα παραμύθι χωρίς τέλος Ποιος θα πληρώσει το ‘μάρμαρο’ κ. Μαμσάκο;»

0
2762

«Φτου κι απ’ την αρχή για τους βυθιζόμενους κάδους που προορίζονταν για την περιοχή πέριξ της ανάπλασης της 19ης Μαΐου.
Αφού ταξίδεψαν στους ‘5 δρόμους’, στη Βιβλιοθήκη, στο Νησάκι, στην Αγία Βαρβάρα και αλλού στη Δράμα.
Αφού στήθηκαν μπροστά σε μνημεία, όπου αντί να αφήνουμε λουλούδια στους ηρωικούς προγόνους μας, θα εξαναγκάζουμε τους Δραμινούς να πετούν τα σκουπίδια μπροστά τους
Αφού αναδείχθηκε ότι η αποκομιδή τους θα δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο
Τώρα η δημοτική αρχή σχεδιάζει το νέο ταξίδι των κάδων. Θα πάνε να ακούν μουσική στο Δημοτικό Ωδείο και να παρακολουθούν αγώνες στο γήπεδο ‘Κραχτίδης’.
Ελπίζουμε να μην καταλήξουν στον προορισμό που ταξιδεύει το περιεχόμενό τους !
Μπορεί να μην έγινε σεβαστή η προτομή του ήρωα – μάρτυρα Δημάρχου Δράμας Θεόφιλου Αθανασιάδη, αλλά σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος θα στήσει μνημείο ανικανότητας προς τιμήν της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου.
Ισχυρίζονται ότι οι 3 προηγούμενες αλλαγές στη χωροθέτηση των βυθιζόμενων κάδων οφείλονται στην ακαταλληλότητα των χώρων!
Ακατάλληλοι είστε εσείς κύριοι της δημοτικής αρχής. Εσείς επιλέξατε τους χώρους, χωρίς καμιά μελέτη και χωρίς να ζητήσετε τη γνώμη κανενός. Και μάλιστα το κάνατε παραβιάζοντας προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και επιζητείτε τώρα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση των παράνομων και λανθασμένων αποφάσεων που πήρατε μόνοι σας. Εσείς επιλέξατε αυτόν τον τύπο των κάδων, που δεσμεύει μεγάλο χώρο στο έδαφος, δέχεται περιορισμένο όγκο απορριμμάτων και απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο για την αποκομιδή. Εδώ και πάνω 5 χρόνια σας λέγαμε ότι οι κάδοι είναι ακατάλληλοι και πρέπει να προμηθευτούμε συμπιεζόμενους που δεν θα δημιουργούσαν τα παραπάνω προβλήματα. Για τους δικούς σας -γνωστούς ή άγνωστους- λόγους, επιμείνατε στο λάθος.
Τώρα, με την προθεσμία να ολοκληρωθεί το έργο να εκπνέει, θα προτείνετε νέα χωροθέτηση, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί εκ νέου διαδοχικά από Δημοτική Κοινότητα Δράμας, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο, όργανα που και πάλι θα καλούνται να νομιμοποιήσουν παράνομες διαδικασίες και επιλογές, καθώς και δαπάνες για εργασίες που έχουν γίνει χωρίς καμιά νομιμοποίηση.
Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ των βυθιζόμενων – συμπιεζόμενων κάδων.
Δυστυχώς, με ευθύνη σας και χωρίς καμιά μελέτη προμηθευτήκατε ακατάλληλους κάδους και δυσκολεύεστε να βρείτε χώρους για να τοποθετηθούν.
Δυστυχώς, αγνοήσατε προκλητικά τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο των συλλογικών οργάνων και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβουλίου και έχετε –χωρίς νομιμοποίηση- πραγματοποιήσει εργασίες (π.χ. δύο τρύπες στους 5 δρόμους και αλλού) που πρέπει να πληρωθούν.
Τι θα γίνει αν δεν εγκριθεί η χωροθέτηση στα σημεία που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες (π.χ. μπροστά στην προτομή Αθανασιάδη, με την οποία εμείς τουλάχιστον διαφωνούμε);
Ποιος θα πληρώσει το ‘μάρμαρο’ κ. Μαμσάκο;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!