Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας: «Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος – Μονιμοποίηση όλων τώρα»

0
891

«Ο Γολγοθάς των εργαζομένων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση του Νοσοκομείου Δράμας δεν έχει τελειωμό.
Οι συνάδελφοι εργάζονται, δίπλα στους μόνιμους συνάδελφους σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, αλλά με «πετσοκομμένα» εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
Έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.
Χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παλιότερα (αλλά και όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων), αντικαταστάθηκε σταδιακά το μόνιμο προσωπικό σε αυτούς τους κλάδους με εργολαβικούς εργάτες.
Η Καθαριότητα, η σίτιση και φύλαξη ήταν από τους πρώτους τομείς που χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις για τη διείσδυση των εργολαβικών εταιρειών σε υπηρεσίες του Δημοσίου και κατά συνέπεια για το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, συνολικά για τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας, μετά από δέκα χρόνια εργασίας σε εργολάβο η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις ατομικές συμβάσεις με τον εργολάβο σε ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο, δηλαδή, μετατρέποντας το νοσοκομείο σε εργολάβο.
Η πολιτική που ακολούθησε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη μη μονιμοποίησή τους (είχε προτείνει μέχρι και ΚΟΙΝΣΕΠ, εργολάβο δηλαδή με φερετζέ) έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να ολοκληρώσει.
Αντί για την μονιμοποίηση των συναδέλφων, η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρούν τη διαδικασία ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες, ανοίγοντας τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων, αν και έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.
Γνωρίζουμε ότι η χρόνια υποστελέχωση και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα από όλες τις κυβερνήσεις εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Καλούμε όλους τους συμβασιούχους και μόνιμους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια, απομονώνοντας όσους προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, τη μοιρολατρία και το διαίρει και βασίλευε μεταξύ μονίμων και συμβασιούχων.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια πως μόνο μέσα από των αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά κατάφεραν να κερδίσουν τη παραμονή τους μέχρι σήμερα στην εργασία.
Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε και τώρα, ξεκινάμε από Δευτέρα 12/7 καθημερινά 2ωρες στάσεις εργασίας 8:00 με 10:00 π.μ. ως μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου διεκδικώντας:
• Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας.
• Άμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας – Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε σε κοινή δράση τα εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα της πόλης μας, τα σωματεία αυτοαπασχολουμένων, μαθητικούς- φοιτητικούς, γυναικείους και συλλόγους ασθενών.
Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και την πολιτική της, όπως και όλους αυτούς που θέλουν να πάρουν τη θέση της και να συνεχίσουν το δρόμο της μιζέριας.
Καμιά αναμονή – κανένας εφησυχασμός !!!
Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα ενάντια σε μια πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα.
Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και να ανοίξει ο δρόμος για μονιμοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!