Έρχεται ο 4ος αγώνας δρόμου Πετρούσας

0
1418

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου με εκκίνηση την πλατεία της Πετρούσας

Αγώνας 5 και 10 χιλιομέτρων για ενήλικες και αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά διοργανώνεται στην Πετρούσα, την Τετάρτη 4 Αυγούστου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «Δόξα Πετρούσας». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης και της εθελοντικής ομάδας «Στηρίζω», ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνουν στην πλατεία της Πετρούσας.
Οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων θα τρέξουν σε μια διαδρομή που διέρχεται περιφερειακά από το χωρίο ενώ οι δρομείς των 10 χιλιομέτρων θα κάνουν την ίδια διαδρομή δυο φορές. Κατά τη διέλευση τους οι αθλητές θα ανεφοδιάζονται με νερό και ηλεκτρολύτες, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στα σημεία των 2,5 και των 7,5 χιλιομέτρων ενώ θα υπάρχουν και ενδιάμεσοι σταθμοί εξυπηρέτησης των αθλητών.
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις 18.30 θα γίνει η εκκίνηση του παιδικού αγώνα. Στις 19.15 η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων και στις 19.30 η εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Ηλεκτρονική εγγραφή γίνεται στην ιστοσελίδα www.doxapetrousasfc.gr με την περίοδο των εγγραφών να ολοκληρώνεται στις 1 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, στον παιδικό αγώνα 1 χιλιομέτρου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, ενώ στους αγώνες ενηλίκων 5 και 10 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ή ανήλικοι με την συγκατάθεση του κηδεμόνα.
Επίσης, οι αγώνες θα διεξαχθούν με την τήρηση των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιβάλλεται ο έλεγχος όλων των συμμετεχόντων αθλούμενων. Ο έλεγχος μπορεί να είναι μοριακός PCR ή rapid test εντός 48ώρου ή self-test εντός του 24ώρου πριν τον αγώνα. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).
Οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσον αφορά τους κανονισμούς συμμετοχής, θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση και προσαρμογή στις οδηγίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι αθλητές να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, θα υπάρχει ιατρική μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ, τόσο για τον παιδικό όσο και για τον αγώνα ενηλίκων και θα καταβάλλεται στη Γραμματεία του Αγώνα, που θα φιλοξενείται στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Πετρούσας, την Τρίτη 03 Αυγούστου, κατά τις ώρες 11:00-13:00 και 17:00-21:00. Για τη διευκόλυνση των εκτός νομού αθλητών, θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής του ποσού την ημέρα του αγώνα, δύο ώρες πριν την εκκίνηση (16:30-17:30).
Με την καταβολή του ποσού οι αθλητές/αθλήτριες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους με τσιπάκι χρονομέτρησης. Για τον παιδικό αγώνα οι αριθμοί συμμετοχής δεν περιλαμβάνουν chip χρονομέτρησης. Οι ενήλικες δρομείς, για να μπορέσουν να πάρουν το τσιπάκι, θα πρέπει να έχουν εγγραφεί εγκαίρως (ηλεκτρονικά), δηλαδή μέχρι και τις 1 Αυγούστου.
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (παιδικό, 5 χλμ. ανδρών, 5 χλμ. γυναικών, 10 χλμ. ανδρών, 10 χλμ. γυναικών) θα δοθεί κύπελλο. Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας (>29, 30-39, 40-49, 50+, 60+) θα δοθεί αναμνηστικό βραβείο και σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις δύο ώρες.
Σύμφωνα με το Αγωνιστικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν επιτρέπονται τελετές απονομών αλλά μπορεί να γίνει μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλια τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ