Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για πτυχίο ραδιοερασιτέχνη

0
2494

Ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια ΑΜΘ οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και διεξαγωγής εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη έτους 2019.

Ημερομηνία εξετάσεων της Α΄ περιόδου του 2019 είναι η Τρίτη 16 Απριλίου 2019. Ημερομηνία εξετάσεων Β΄ περιόδου του 2019 είναι η Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων. Δηλαδή μέχρι την 09/04/2019 ημέρα Τρίτη για την Α’ περίοδο και 08/10/2019 για την Β’ περίοδο.
Για πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή των εξετάσεων και την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δ/νση Μεταφορών της Δράμας.
Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας, που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα των ραδιοερασιτεχνών καθώς και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοηθείας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών.
Η υπηρεσία αυτή διεξάγεται από ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό χωρίς όφελος.
Προκειμένου να γίνει κανείς ραδιοερασιτέχνης είναι απαραίτητο α) να αποκτήσει πτυχίο ραδιοερασιτέχνη και β) να του χορηγηθεί άδεια ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου, όλοι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά από έγκριση της αίτηση τους, είτε σαν Ειδικευμένοι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες είτε μέσω των ενταγμένων στα μητρώα Συλλόγων Ραδιοερασιτεχνών.

Ο κοινωνικός ρόλος ραδιοερασιτεχνών
Σε περιπτώσεις υπολειτουργίας των δημοσίων τηλεπικοινωνιακών δικτύων λόγω εκτάκτου ανάγκης (θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ) οι ραδιοερασιτέχνικοι σταθμοί χρησιμοποιούνται για να παράσχουν επικοινωνιακή βοήθεια. Οι ανταποκρίσεις έκτακτης ανάγκης έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων.
Οι σταθμοί ραδιοερασιτέχνη που είναι ενταγμένοι σε κατάλογο ερασιτεχνικών σταθμών συστήματος ΠΣΕΑ χρησιμοποιούνται για την παροχή ραδιοεπικοινωνιακής συνδρομής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα κ.λ.π. στις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν. Τους σταθμούς χειρίζονται αποκλειστικά οι κάτοχοι των ενταγμένων ραδιοερασιτεχνικών σταθμών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ