Αναλυτικά στοιχεία των πέντε κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις με έδρα στη ΔΟΥ Δράμας

0
1053

Το Επιμελητήριο Δράμας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που είναι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Στα στοιχεία που παρατίθενται, αποτυπώνονται αναλυτικά το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τη Δράμα
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τη ΔΟΥ Δράμας, το σύνολο των χρηματοδοτήσεων ανήλθε σε 38.912.268 ευρώ και εγκρίθηκαν 4.258 αιτήματα δικαιούχων
επιχειρήσεων στο σύνολο των 5 κύκλων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη υποβλήθηκαν αιτήσεις στον 6ο κύκλο και θα ακολουθήσει και 7ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Το Επιμελητήριο Δράμας επισημαίνει ότι η παρατεταμένη διάρκεια του lockdown αλλά και της υπολειτουργίας επιχειρήσεων καθιστά τη βιωσιμότητά τους επισφαλή.
Είναι θετικό η κυβέρνηση να εξετάσει τη μετατροπή του ποσοστού δανεισμού ή μέρους αυτού σε μη επιστρεπτέο και προς αυτή την κατεύθυνση τόσο το Επιμελητήριο Δράμας αλλά και όλη η Επιμελητηριακή κοινότητα έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ