Αναμένονται πάνω από 600 αθλητές φέτος στο Παρανέστι

0
682

«Οι αγώνες είναι λυτρωτικοί για την οικονομία της περιοχής» λέει στα «Χ» ο τεχνικός διευθυντής του VFT


Παράταση των εγγραφών μέχρι 9 Σεπτεμβρίου για διευκόλυνση της εγγραφής των αθλητών αποφάσισε η διοργάνωση των αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι, ενώ την ίδια ώρα το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο και αναμένεται να καλυφθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχής σε κάθε αγώνα.
Οι αγώνες του VFT (Virgin Forest Trail), όπως ονομάζεται εν συντομία η διοργάνωση, θα διεξαχθούν στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου, με στόχο να πραγματοποιηθούν με συμμετοχή που θα φθάσει ή θα ξεπεράσει τα προ κορωνοϊού επίπεδα. Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Δημήτρης Γεωργίου, δηλώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ήδη εδώ και δύο εβδομάδες οι άνθρωποι της διοργάνωσης βρίσκονται στον ορεινό όγκο της περιοχής των αγώνων με ειδικά συνεργεία, τα οποία καθαρίζουν τα μονοπάτια, και ήδη εδώ και δέκα ημέρες περίπου, γίνονται σηματοδοτήσεις από εθελοντές των αγώνων. Οι προμήθειες και τα δώρα των αθλητών έχουν παραγγελθεί και σε επίπεδο χορηγιών η διοργάνωση κινείται στα ίδια με τα περσινά δεδομένα. Υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ για χορηγία επικοινωνίας των αγώνων. Σε επίπεδο συμμετοχών, ο αριθμός τους είναι ήδη μεγαλύτερος από πέρσι και ήδη καλύπτονται τα ανώτατα όρια των θέσεων συμμετοχής σε κάθε αγώνα. Οι θέσεις αυτές είναι 120 στον αγώνα των 162 χιλιομέτρων, 120 στον αγώνα των 110 χιλιομέτρων, 250 στους αγώνες των 36 χιλιομέτρων και 250 στους αγώνες των 10 χιλιομέτρων.
Σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εθελοντών, θα γίνει η καθιερωμένη συνάντησή τους αύριο Τετάρτη σε αίθουσα του Διοικητηρίου της Δράμας. Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα συμμετάσχουν πάνω από 200 εθελοντές, χωρίς τους οποίους θα ήταν μάλλον αδύνατη η τέλεση των αγώνων, όπως εξηγεί ο κ. Γεωργίου. Οι εθελοντές δεν προέρχονται μόνο από το Παρανέστι, ενώ η παρουσία τους είναι κρίσιμη, καθώς αγώνες τέτοιων αποστάσεων δεν μπορούν γίνουν, λέει χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής του VFT στα «Χ», διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν σταθμοί όπου οι εθελοντές πηγαίνουν το απόγευμα της Πέμπτης και από όπου φεύγουν το μεσημέρι της Κυριακής, με την ολοκλήρωση των αγώνων.
Οι αθλητές των δύο μεγαλύτερων διαδρομών θα φιλοξενηθούν στα σπίτια του οικισμού του Μεσοχωρίου, που ο Δήμος Παρανεστίου έχει αναβαθμίσει. Οι υπόλοιποι αθλητές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, ορισμένοι και σε ξενοδοχεία της πόλης της Δράμας. Σε ό,τι αφορά τα πρωτόκολλα υγείας, σε σχέση με την προστασία από τον κορωνοϊό, μέχρι στιγμής αυτά δεν είναι αυστηρά σε αγώνες αυτής της μορφής, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβριο. Η σύσταση για χρήσης μάσκας και προσοχής στις επαφές, πάντως, είναι πάντοτε σε ισχύ.
Σε οικονομικό επίπεδο, οι αγώνες, που διαρκούν 3 ημέρες, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά και φέτος τις τοπικές επιχειρήσεις. «Οι αγώνες είναι λυτρωτικοί για την οικονομία της περιοχής» σημειώνει ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, συμπληρώνοντας ότι αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό φέτος με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι στο Παρανέστι. «Αυτές οι διοργανώσεις ζωντανεύουν όλη την περιοχή» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.
Συνολικά στους αγώνες του VFT φέτος, αναμένονται πάνω από 600 αθλητές, εκ των οποίων πολλοί θα συνοδεύονται από φίλους ή συγγενείς, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ