Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

0
7135

Η συνέχιση της υπάρχουσας άρτιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισφραγίστηκε με την υπογραφή του ανανεωμένου Συμφώνου Συνεργασίας, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.
Λαμβάνοντας αμφότεροι υπόψη την ανάγκη για τη συνέχιση της αποτελεσματικής συνεργασίας τους, συναποφάσισαν να προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες, με σκοπό την ανάπτυξη μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων.
Επιπλέον, δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας, υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και να στηρίξουν τις δράσεις του Οργανισμού σε περιφερειακή κλίμακα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της Περιφέρειας και των αρμόδιων υπηρεσιών της, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αρχικό Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη στις 13 Απριλίου 2018 και στο χρονικό διάστημα των τριών ετών, υλοποιήθηκαν πολυάριθμες από κοινού δράσεις, αναφέροντας ενδεικτικά τις παρακάτω:
● Εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας στην Καβάλα, στη Δράμα, στην Κομοτηνή, στο Διδυμότειχο, στην Ελευθερούπολη και στην Ορεστιάδα.
● Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές εξετάσεις σε 4.000 παιδιά.
● Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.
● Διακομιδές παιδιών με προβλήματα υγείας από όλη την Περιφέρεια σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών που διαθέτει ο Οργανισμός.
● Στήριξη παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και φιλοξενία οικογενειών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια παραμονής του παιδιού ασθενή στο νοσοκομείο.
● Στήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.
● Ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες δράσεις στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και σχολείων της ευρύτερης περιοχής.
● Διάθεση των τριών γραμμών βοήθειας που είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!