Κλειστό κολυμβητήριο Δράμας: Δόθηκε η προέγκριση για την κατεδάφιση

0
1847

Αφορά την άδεια κατεδάφισης για την καθαίρεση της σημερινής παλιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων

Χορηγήθηκε στις 24 Ιουνίου και έχει ισχύ μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2022, η προέγκριση άδειας κατεδάφισης που αφορά στην καθαίρεση της σημερινής παλιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων του κλειστού κολυμβητηρίου της Δράμας. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει η διαδικασία που απαιτείται για την καθαίρεση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι.
Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα της διαδικασίας που αφορά την κατάργηση του παλιού και την δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στη Δράμα. Το έργο θεωρείται σημαντικό καθώς εξυπηρετεί εκατοντάδες αθλητές και εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες της πόλης και όχι μόνο.
Το «πράσινο φως» για την καθαίρεση της στέγης του παλιού κλειστού κολυμβητηρίου έδωσε αρχικά η διυπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στα τέλη Μαΐου, με την οποία εγκρίθηκε η σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Δράμας και της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε.».
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας προχώρησε στην αποδοχή της δωρεάς και την έγκριση σχεδίου σύμβασης για την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών που αφορούν στην καθαίρεση της υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων καθώς και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Προηγήθηκε επιστολή της Raycap στις 21 Ιανουαρίου, με την οποία η εταιρεία γνωστοποίησε προς τον Δήμο Δράμας την πρόθεσή της να αναλάβει με ίδια έξοδα την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση της υφιστάμενης στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και να προχωρήσει στην μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτιρίου αποδυτηρίων για το δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας.
Τα «Χ» έχουν γράψει από την 1η Μαρτίου του 2021 ότι η δωρεά της Raycap ανέρχεται στο ποσό των 455.000 ευρώ. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούν κινδύνους για τους χρήστες του.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου για το νέο κολυμβητήριο που θα γίνει στη θέση του υφιστάμενου, ο δωρητής, δηλαδή η Raycap, έχει δεσμευτεί ότι το μελετητικό έργο θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών το αργότερο, μετά τη σχετική απόφαση έγκρισης του αιτήματος της δωρεάς.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είχε αποσαφηνίσει ότι το νέο κολυμβητήριο έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Raycap και του Δήμου Δράμας, προσθέτοντας ότι μετά την αδειοδότησή του το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δράμας είχε δηλώσει ότι: «Όλο το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου έχει σχεδιαστεί με τους μηχανικούς της δραμινής εταιρίας Raycap και του Δήμου Δράμας. Θεωρώ ότι με την αδειοδότηση που θα εξασφαλίσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να υλοποιείται το έργο». Ενώ σε ό,τι αφορά την απουσία των κερκίδων στο νέο κολυμβητήριο, εξήγησε: «Στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν υπάρχουν κερκίδες. Υπάρχουν όμως χώροι για τους γονείς που θα αφήνουν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν συζητήσεις και με τον κ. Άρη Θεοδωρίδη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου των πυρομαχικών, επί της 1ης Ιουλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ