Ανάπλαση 4,3 εκατ. ευρώ στον Περιφερειακό – Δωρεά της Raycap η μελέτη

0
7992

– Προβλέπονται ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και ταρτάν για τους περιπατητές
– Το πιο αγαπημένο σημείο της Δράμας αλλάζει όψη

Δίπλα στα πεύκα, τις ακακίες και τις αγριελιές, σε ένα οικείο περιβάλλον, πλούσιο σε κοτσύφια, σκίουρους δρυοκολάπτες και άλλα είδη, στον Περιφερειακό του Κορυλόβου, εκατοντάδες Δραμινοί αθλούνται και περπατούν καθημερινά, από τις πολύ πρωινές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ.
Ο Περιφερειακός, λοιπόν, προσεχώς αναμένεται να αλλάξει όψη και να γίνει ακόμη πιο λειτουργικός για τους επισκέπτες του, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Ο δρόμος που αρχικά είχε δημιουργηθεί για άλλο σκοπό αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες διεξόδους των πολιτών για περπάτημα και προσωπική άθληση κατά την περίοδο της πανδημίας αφού αναδείχθηκε ίσως, ως το πιο αγαπημένο σημείο για τους περιπατητές και τους ανθρώπους της πόλης. Πρόκειται για ένα σημείο που δικαιολογημένα αγαπήθηκε, καθώς προσφέρει καθημερινά τη δυνατότητα για περίπατο, ψυχική ξεκούραση και βόλτα με τα τετράποδα, δίπλα στα μονοπάτια και τις διάσπαρτες πευκοβελόνες όπου κυριαρχεί η χαρακτηριστική μυρωδιά του πεύκου.
Αυτή η πανέμορφη διαδρομή πρόκειται σύντομα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αυτό θα γίνει χάρη στην ευαισθησία που δείχνει για την πόλη και τους ανθρώπους της, με σειρά παρεμβάσεων που έχει κάνει, η γνωστή διεθνής εταιρεία Raycap που έχει τις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στη Δράμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός του Κορυλόβου θα αναπλαστεί και προκειμένου να γίνει αυτό η Raycap ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, μέσα από σχετική πρόταση που θα κατατεθεί από τον Δήμο της Δράμας. Η μελέτη του έργου είναι δωρεά του κ. Αποστολίδη και της Raycap και περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις στο χώρο όπου σήμερα υπάρχουν τα πεζοδρόμια του Περιφερειακού, τόσο στη μια όσο και την άλλη πλευρά του δρόμου. Επίσης, η μελέτη δίπλα στους πεζόδρομους προβλέπει δημιουργία ποδηλατόδρομου από τη μια πλευρά και τοποθέτηση ταρτάν για περπάτημα και τζόκινγκ από την άλλη. Όπως επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται το τμήμα της ασφάλτου που υπάρχει στον Περιφερειακό να περιοριστεί σε πλάτος περίπου 6,5 μέτρων.
Το κόστος της ανάπλασης υπολογίζεται ότι θα ανέρθει στα 4,3 εκατ. ευρώ και όπως προαναφέρθηκε τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέσα από χρηματοδότηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, αφού πριν θα έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από την πλευρά του Δήμου της Δράμας. Το θέμα θα συζητηθεί πιθανώς σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Δράμας, προκειμένου να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.
Η πρωτοβουλία της Raycap, να αναλάβει την εκπόνηση και το κόστος της μελέτης, που απαιτείται για την ανάπλαση του Περιφερειακού, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σημαντική κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας αλλά και της σύγχρονης ευεργεσίας στον Νομό Δράμας, που δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ευνοήθηκε από την πολιτεία τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχαν γειτονικοί νομοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!