Ανάπλαση στη 19ης Μαΐου: Σύγχυση με τους ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα

0
1757

– Α. Χαραλαμπίδης στα «Χ»: «Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
– «Αυτό που έκανε ο Δήμος Δράμας ήταν να απευθυνθεί στους επαγγελματίες, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για τη χρήση του πεζοδρομίου»

«Στόχος του Δήμου Δράμας είναι η τήρηση της νομιμότητας και η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η εισπραξιμότητα» ξεκαθάρισε χθες σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης. Ο Αντιδήμαρχος έκανε αυτές τις δηλώσεις ως απάντηση στην ενημέρωση που έκανε η Δημοτική Αστυνομία σε επαγγελματίες της περιοχής της ανάπλασης στη 19ης Μαΐου και οι οποίες αφορούν τις νέες αδειοδοτήσεις που οφείλουν να εκδώσουν.
Τις προηγούμενες ημέρες εκφράστηκε δυσφορία από πολίτες της περιοχής σχετικά με το χρονικό περιθώριο που δόθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου οι επαγγελματίες να προχωρήσουν στην έκδοση αδειών για τραπεζοκαθίσματα.
Για το ίδιο θέμα, ωστόσο, ο κ. Χαραλαμπίδης διευκρίνισε: «Αυτό που έκανε ο Δήμος Δράμας ήταν να απευθυνθεί προς τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, προκειμένου αυτοί να υποβάλουν αίτημα για τη χρήση του πεζοδρομίου. Επίσης, όσοι έχουν ήδη άδεια για τη χρήση του πεζοδρομίου, θα πρέπει να κάνουν και τις αιτήσεις που πρέπει, για να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη, μέχρι το πέρας των εργασιών της ανάπλασης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος ανησυχίας, ούτε και πρόκειται να επιβαρυνθούν με επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις οι επαγγελματίες. Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες της 19ης Μαΐου. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό πήραμε απόφαση απαλλαγής των τελών. Όμως, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να διαφυλάσσεται και η νομιμότητα».

Ο Δήμος Δράμας ανακοίνωσε χθες για το ίδιο θέμα:
«Το έργο του ΒΑΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη μας και αφορά τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Δράμας. Έργο το οποίο θα αναμορφώσει την πόλη μας, δίνοντας της νέα ταυτότητα και νέα προοπτική.
Η τήρηση της νομιμότητας στην περιοχή όπου εξελίσσονται οι εργασίες είναι αναγκαία και απαραίτητη. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στην ενημέρωση των επαγγελματικών της περιοχής, όσον αφορά τη νέα αδειοδότηση που οφείλουν να εκδώσουν για την ανάπτυξη των εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων, και αυτό δεν έγινε για εισπρακτικούς λόγους. Σε αντίθεση, η δημοτική μας αρχή στέκεται με ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από το έργο και για αυτό, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε σε απαλλαγή τελών καθαριότητας – φωτισμού γενικής χρήσης, για το σύνολο των επιχειρήσεων στην περιοχή ανάπτυξης του έργου «ΒΑΑ».
Καλούμε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εξέλιξης του έργου του ΒΑΑ να κάνουν χρήση της ευνοϊκής αυτής απόφασης, καταθέτοντας αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να τους χορηγηθεί η αντίστοιχη απαλλαγή για το τρέχον έτος».
Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας, στην περιοχή της ανάπλασης του ΒΑΑ υπάρχει και το γνωστό πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης των ΙΧ, και εξήγησε: «Μοιράζουμε προειδοποιητικά ειδοποιητήρια για μία εβδομάδα, ότι έχουν παρκάρει παράνομα στην περιοχή. Αλλά μετά από μία εβδομάδα, θα γίνουν νέοι έλεγχοι και, φυσικά, θα επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ