Αναπόφευκτη καθυστέρηση για το τρενάκι στον Δήμο Προσοτσάνης

0
1694

Ο τοπικός δήμος αποφάσισε να επαναπροκηρύξει την προμήθεια του οχήματος

Σε αναπόφευκτη καθυστέρηση οδηγείται η προκήρυξη για την προμήθεια τουριστικού τρένου, το οποίο θέλει να προμηθευτεί ο Δήμος Προσοτσάνης για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής του και τη λειτουργία του παλαιοντολογικού πάρκου που προετοιμάζεται στον Αγγίτη.
Ειδικότερα, ο τοπικός δήμος αποφάσισε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη με ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, υιοθετώντας την πρόταση της επιτροπής διαγωνισμού και απορρίπτοντας τις προσφορές δύο εταιρειών που κατατέθηκαν ως «απαράδεκτες». Οι λόγοι αφορούν διαδικαστικά θέματα του διαγωνισμού και ίσως πολύ λίγο ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό. Αυτό που είναι σημαντικό, πάντως, είναι ότι, εξαιτίας κάποιων προϋποθέσεων που δεν φαίνεται να τηρήθηκαν, η προμήθεια του τουριστικού τρένου προχωρά σε νέο διαγωνισμό.
Το τουριστικό τρενάκι θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον Δήμο Προσοτσάνης, καθώς θα μεταφέρει με ασφάλεια τους επισκέπτες από το σπήλαιο του Μααρά στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Αγγίτη και αντιστρόφως, μία διαδρομή με εξαιρετική θέα ανάμεσα σε τοπία που μαγεύουν τον επισκέπτη προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Το τουριστικό τρένο θα είναι υψηλής ποιότητας, ηλεκτροκίνητο, με 48 τουλάχιστον θέσεις επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και δύο θέσεων για ΑΜΕΑ, καθώς και με αντίστοιχη ράμπα για τα αναπηρικά αμαξίδια. Το συγκεκριμένο όχημα θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από τρία τμήματα: τη λεγόμενη ατμομηχανή (ο κινητήρας), όπου θα βρίσκεται ο οδηγός, και τουλάχιστον δύο βαγόνια που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες. Μάλιστα, μετά την παράδοση του οχήματος, ο ανάδοχος θα αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την επίδειξη της λειτουργίας του οχήματος αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού, οδηγών και τεχνικών.
Όπως έχει ήδη δηλώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης: «Η περιοχή του θεματικού πάρκου περιλαμβάνει και το παλαιοντολογικό μουσείο, που βρίσκεται σε απόσταση 500 – 600 μέτρων από το σπήλαιο, ενώ ταυτόχρονα η περιοχή του θεματικού πάρκου απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας. Το παλαιοντολογικό μουσείο δεν γειτνιάζει με το σπήλαιο και αυτό σημαίνει ότι όποιος επισκέπτεται το σπήλαιο και θέλει να επισκεφθεί το μουσείο θα πρέπει να διανύσει μία απόσταση που είναι σχεδόν απαγορευτική με τα πόδια ή να χρησιμοποιήσει και πάλι το αυτοκίνητό του για να μετακινηθεί μέχρι εκεί. Με το τουριστικό τρενάκι, λοιπόν, θα δώσουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη και κυρίως στα παιδιά, στα οποία απευθύνεται κατά βάση το θεματικό πάρκο, να μην ταλαιπωρηθούν και να επισκεφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαφορετικά και πολύ αξιόλογα σημεία της περιοχής μας».
Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο, αξιοποιώντας πλήρως τον χρόνο που θα διαθέσουν. Θα αποκτήσουν γνώσεις, θα εντυπωσιαστούν οπτικά από όσα έχουν να δουν και, πάνω από όλα, θα περάσουν ευχάριστα, με τη χρήση του καλαίσθητου και σύγχρονου τρένου. Εκτός από το σπήλαιο και το παλαιοντολογικό μουσείο, το τρενάκι θα μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες και σε άλλα σημεία του Δήμου Προσοτσάνης, όπως το Ιερό του Διονύσου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και όχι μόνο. Παράλληλα, το τρενάκι θα μπορεί να λειτουργεί σε διαφορετικές ώρες, μεταφέροντας επισκέπτες και σε άλλα σημεία του δήμου, μεταξύ των οποίων και το Φαράγγι της Πετρούσας, τις πανέμορφες περιοχές των χωριών του Μενοικίου κ.ο.κ. Ωστόσο, στις προθέσεις του Δήμου Προσοτσάνης είναι να υπάρξει συνεργασία και με άλλους δήμους, στην κατεύθυνση της ανάδειξης και αξιοποίησης του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής.
Το τουριστικό τρενάκι θα αναπτύσσει μικρή ταχύτητα και θα μεταφέρει τους επιβάτες με ασφάλεια. Θα μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και κατά τη χειμερινή περίοδο, αφού θα κλείνει με τζάμια και κατάλληλες μονώσεις, παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες ανέσεις, δίνοντας στα παιδιά και τους μεγαλύτερους τη δυνατότητα να δουν εικόνες και τοπία που δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ