Αναπόφευκτη ταλαιπωρία από βλάβη στην ύδρευση

0
2075

– Αυτοδιοίκηση Πολιτών: «Γιατί λέμε το νερό νεράκι στη Δράμα και γιατί το πληρώνουμε ακριβά»
– Κινητοποιήθηκε άμεσα η Δ.Ε.Υ.Α.Δ., παρότι αναγκαστικά έμειναν χωρίς νερό αρκετές περιοχές το βράδυ της Τρίτης

Διακοπή στην υδροδότηση σε πολλά σημεία της πόλης, κυρίως στη βόρεια πλευρά της, αλλά και αισθητή μείωση της πίεσης σε άλλες περιοχές δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας ταλαιπωρία σε μεγάλο αριθμό δημοτών, με φόντο και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο λόγω του θέρους.
Πολλοί κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για την απροειδοποίητη διακοπή στην υδροδότηση, λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει για πολλοστή φορά και εξέφρασαν την ελπίδα να πάψει να ταλαιπωρείται η πόλη από προβλήματα αυτής της μορφής. Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. έδρασε άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα διακοπής στην υδροδότηση, το οποίο τελικά οφειλόταν σε βλάβη του συστήματος.
Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η διακοπή στην υδροδότηση οφειλόταν σε βλάβη, σε μηχάνημα που στέλνει νερό στις δεξαμενές της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., με αποτέλεσμα να μειωθεί η στάθμη του νερού και να ακολουθήσει το πρόβλημα που εμφανίστηκε. Το τεχνικό προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης έσπευσε να αποκαταστήσει το πρόβλημα άμεσα, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό. Η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος κράτησε μεταξύ 20.00 έως 22.00 το βράδυ της Τρίτης. Όταν οι εργασίες των τεχνικών της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. ολοκληρώθηκαν, επανήλθε και η υδροδότηση στο δίκτυο ύδρευσης, ωστόσο αρκετές περιοχές υδροδοτήθηκαν αργότερα λόγω της υψηλής ζήτησης που υπήρχε.
Η διακοπή στην υδροδότηση σημειώθηκε κυρίως στα σημεία της πόλης που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Η διακοπή του νερού σημειώθηκε από την περιοχή της Αγίας Τριάδας και την Παπανδρέου μέχρι την Ακροπόλεως και την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου. Ωστόσο, προβλήματα με την πίεση του νερού αντιμετώπισαν και περιοχές όπως η 19ης Μαΐου, οι εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού κλπ.
Διακοπές στην υδροδότηση, αλλά αυτή τη φορά προγραμματισμένες, λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, πραγματοποιήθηκαν και το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Στενήμαχου, του Προαστίου και της Νέας Σεβάστειας. Η επαναφορά της υδροδότησης στις περιπτώσεις αυτές έγινε γρήγορα, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

Γιατί λέμε «το νερό νεράκι» στη Δράμα – Η ανακοίνωση της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών»
Η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» με χθεσινή ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., σημειώνοντας ότι στη Δράμα όχι μόνο λέμε «το νερό νεράκι» αλλά και το πληρώνουμε ακριβά.
Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη: «Από τον απολογισμό της χρήσης για το έτος 2019 της Δ.Ε.Υ.Α.Δ., προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
Τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.Δ. που πληρώνουμε εμείς οι πολίτες για την κατανάλωση νερού και τα τέλη υπονόμων ανέρχονται στο ποσό των 3.648.000€.
Από τα έξοδα, πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα τα 1.306.000€ που αφορούν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των αντλιών ύδρευσης, ενώ εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί πρόταση για την κατασκευή γεώτρησης στον Κορύλοβο, που θα μειώσει το κόστος του ρεύματος κατά 400.000-500.000€.
Υπάρχουν και τα έξοδα που μπορούν να μειωθούν άμεσα και αφορούν τις απευθείας αναθέσεις κατασκευής έργων, που ανέρχονται στο ποσό των 959.000€, ενώ με έναν σωστό προγραμματισμό μπορεί να υπάρξει ενοποίηση ομοειδών έργων, ώστε να προχωρήσουμε σε διαγωνιστική διαδικασία που θα μας αποδώσει εκπτώσεις το λιγότερο 400.000€.
Μετά από αυτό το συμμάζεμα, που συν τοις άλλοις θα έχει αποτέλεσμα την ποιοτικότερη στάθμη των εκτελούμενων έργων, μπορεί να υπάρξει οριζόντια έκπτωση στους λογαριασμούς του νερού τουλάχιστον 20%.
Δυστυχώς, όμως, είναι άλλες οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, η οποία, όσον αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται το υστέρημα των πολιτών αυτού του τόπου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!