«Άναψαν» τα τηλέφωνα σε κουρεία και κομμωτήρια

0
5224

Συνεπείς με τα μέτρα προστασίας οι επαγγελματίες του κλάδου στη Δράμα

Με αρκετά αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς πελατών, αλλά και υπό τις νέες συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού άνοιξαν τα κουρεία και τα κομμωτήρια της πόλης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Τα νέα μέτρα προστασίας έχουν μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις αυξημένες πλέον ανάγκες λόγω των μέτρων περιορισμού που προηγήθηκε κατά τον προηγούμενο ενάμιση μήνα.
«Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο από την πρώτη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα, αλλά τα ραντεβού μας είναι έτσι τοποθετημένα, ώστε να μην υπάρχει συνύπαρξη πολλών ατόμων μαζί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν εξαιτίας της πανδημίας», εξηγεί στα «Χ» ο γνωστός Δραμινός κομμωτής και εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος κ. Ηλίας Καραπάντζος.
Ο ίδιος εξηγεί ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους ίδιους, ενώ υπάρχουν συστάσεις από την πολιτεία προκειμένου να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα κουρείων και κομμωτηρίων για τις ανάγκες αερισμού του χώρου. Επίσης, επιβάλλεται να καθαρίζεται καλά ο χώρος που χρησιμοποιούν οι πελάτες αφού ολοκληρώσουν το ραντεβού τους. Ακόμη, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν περιοδικά και να πίνουν καφέ, όπως δεν επιτρέπεται και η χρήση κινητού, εξηγεί ο κ. Ηλ. Καραπάτζος στα «Χ».
Η αλήθεια είναι ότι οι νέες συνθήκες εργασίας και η υποχρεωτική χρήση μάσκας δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον εργασίας και βέβαια ένα αναπόφευκτο άγχος στους επαγγελματίες, που μέχρι πριν από ενάμιση μήνα μόλις εργαζόταν κάτω από άλλες συνθήκες αντιμετωπίζοντας άλλου είδους προβλήματα, όπως π.χ. η παραοικονομία που υπάρχει στον κλάδο (κούρεμα και χτένισμα στα σπίτια από μη επαγγελματίες), η οποία κατά την περίοδο της πανδημίας ενέχει και τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από σπίτι σε σπίτι, όπως εξηγεί ο κ. Καραπάτζος.

Η συνάντηση που προηγήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες και πριν την επαναλειτουργία των κουρείων και των κομμωτηρίων πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλου με εκπροσώπους κουρέων-κομμωτών Δράμας με στόχο την τήρηση των οδηγιών για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού κατά την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Δράμας και συγκεκριμένα την Πρόεδρο κα Σοφία Κελετζή και τον εκπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος κ. Ηλία Καραπάντζο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Δράμας κα Αλεξάνδρα Μπουραζάνη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε τέθηκαν θέματα εφαρμογής και τήρησης των μέτρων υγιεινής και των οδηγιών προστασίας για την παρεμπόδιση διασποράς του κορωνοϊού κατά το άνοιγμα των κουρείων και κομμωτηρίων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ωράριο λειτουργίας, στη λήψη μέτρων για την αποφυγή συγχρωτισμού, στον προγραμματισμό κατόπιν ραντεβού, στην τήρηση των αποστάσεων, στη χρήση γαντιών, μάσκας και αντισηπτικού, στον αερισμό του εσωτερικού χώρου, στον τρόπο χρήσης των κομμωτικών μηχανημάτων και εργαλείων κτλ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Έγινε μία προεργασία για την τήρηση των νέων οδηγιών εν όψει της επαναλειτουργίας των κουρείων και κομμωτηρίων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η στήριξη του κομμωτικού κλάδου μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας είναι για εμάς δεδομένη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ