Αναπτύσσεται συνεργασία μεταξύ Δήμου Δράμας και Τοίχου της Καλοσύνης

0
1916

Με σκοπό τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας

Το θέμα του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Δράμας και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Ο τοίχος της καλοσύνης» συζητήθηκε χθες, Τετάρτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρου Παναγιωτίδη.

Τι μπορεί να προσφέρει αυτή η συνεργασία
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Σωματείο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, θα μπορεί να παρέχει τις εξής δράσεις:
1) Διανομή τροφίμων (όπως ξηρά τροφή, κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, γλυκίσματα, αρτοσκευάσματα κλπ), ιματισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Η δράση αυτή μπορεί να γίνεται είτε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, στο πλαίσιο της δράσης με τον τίτλο «Πρόσφερε με την καρδιά σου», είτε και εκτός του πλαισίου αυτού και σε άλλε χρονικές περιόδους αναλόγως των εκάστοτε αναγκών που μπορεί να προκύψουν και των δυνατοτήτων του ΤΟΙΧΟΥ να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές.
2) Διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές. Η δράση ονομάζεται «Από παιδί σε παιδί» και λαμβάνει χώρα ετησίως πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ο ΤΟΙΧΟΣ απευθύνεται σε μαθητές, έχοντας προς τούτο τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα τους, καλώντας τους να χαρίσουν την τσάντα που δε χρησιμοποιούν πια σε ένα άλλο παιδί. Οι σχολικές τσάντες παραλαμβάνονται από τον ΤΟΙΧΟ, ο οποίος προχωρά στον καθαρισμό και πλύσιμο των σακιδίων. Εν συνεχεία, ο ΤΟΙΧΟΣ διανέμει τις τσάντες μαζί με διάφορα σχολικά είδη και βοηθήματα σε μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται σε ανάγκη. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στη τσάντα να βάλει το παιδί που θέλει να τη χαρίσει ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα… από παιδί σε παιδί» χαρίζουμε
και πάλι παιδικά χαμόγελα!
3) Διανομή παιχνιδιών και δώρων σε παιδιά. Η διανομή των δώρων προς τα παιδιά υπάγεται στο πλαίσιο των ακόλουθων δράσεων:
α) «ΓενεθλιάΖΟΥΜΕ παρέα!»
Η δράση λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στο πλαίσιο της ο ΤΟΙΧΟΣ διανέμει δώρα σε παιδιά την ημέρα των γενεθλίων τους και μπορεί επίσης να βοηθά στις ετοιμασίες της εορταστικής εκδήλωσης των γενεθλίων των παιδιών, έχοντας λάβει τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα.
β) «Γίνε Νονός». Η δράση λαμβάνει χώρα ετησίως πριν την εορτή του Πάσχα.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι άνθρωποι του ΤΟΙΧOY επικοινωνούν με παιδιά, έχοντας προς τούτο τη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα τους, προκειμένου να λάβουν γνώση του δώρου που επιθυμούν να λάβουν. Στη συνέχεια, πολίτες που αναλαμβάνουν εθελοντικά και συμβολικά τον ρόλο του νονού αγοράζουν τα δώρα συνοδεύοντάς τα με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη. Τα δώρα παραδίδονται και συγκεντρώνονται από τον ΤΟΙΧΟ, ο οποίος εν συνεχεία αναλαμβάνει να διανέμει το εκάστοτε δώρο στο παιδί που το ζήτησε. Οι εθελοντές του TOIXOY φροντίζουν πάντα να διατηρείται η ανωνυμία και των δύο πλευρών (παιδιών και νονών), αφού αυτό αποτελεί μία από τις βασικές αρχές του σωματείου…

Η ιστορία του ΤΟΙΧΟΥ στη Δράμα
Το σωματείο εθελοντών με την επωνυμία «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» δραστηριοποιείται στη Δράμα από το 2016, με κυριότερο χαρακτηριστικό του την ανωνυμία των εθελοντών καθώς θεωρεί ότι η αγνή προσφορά δεν διαφημίζεται, δεν αυτοπροβάλλεται, δεν βραβεύεται, δεν χρωματίζεται πολιτικά, δεν προσωποποιείται, και δεν κερδοσκοπεί. Μέχρι σήμερα ο ΤΟΙΧΟΣ έχει επιδείξει σημαντική κοινωνική προσφορά με αλληλεγγύη και ανθρωπιά σε άτομα που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ