Θρακική Εστία Δράμας: Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

0
2004

Η Θρακική Εστία Δράμας πραγματοποιεί κάθε χρόνο την 6η Απριλίου εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων θρακικών, και όχι μόνο, σωματείων, εκπροσώπους της πολιτικής και δημοτικής ηγεσίας της πόλης μας καθώς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι και φέτος δεν μπόρεσε να τιμήσει, όπως τα προηγούμενα χρόνια, με ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης τους προγόνους μας – θύματα της Γενοκτονίας αυτής η Θρακική Εστία Δράμας πραγματοποίησε το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη τους την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στις 09:00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Δράμα. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

Μετά το τέλος του μνημόσυνου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας των Θρακιωτών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, του Ναού που φιλοξενεί τα ιερά κειμήλια (φορητές εικόνες και σκεύη) από τον ομώνυμο Ναό στην Αδριανούπολη και κατέστη το κέντρο αναφοράς των Θρακιωτών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην πόλη αλλά και στην περιοχή της Δράμας.
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας κ Γεώργιος Παπαδόπουλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Δράμας και ο Πρόεδρος, κ. Φώτιος Μπέγγας, ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παύλο για την πολυεπίπεδη και πολυετή του στήριξη προς το Σύλλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ