Αναπτυξιακές Προοπτικές Περιφέρειας

Πάτρα | 19-21 Σεπτεμβρίου 2019, Achaia Clauss

0
1675

Από το 2013 η «Πελοπόννησος» διοργανώνει το Συνέδριο για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας, τη σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση οικονομικών, πολιτικών, επιχειρηματικών, και κοινωνικών παραγόντων με θέμα την ανάπτυξη της περιφέρειας.Επιδίωξη του Συνεδρίου αποτελεί η καταγραφή του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για την ευρύτερη περιοχή και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που χαράσσονται σε περιφερειακό επίπεδο.
Μετά από έξι επιτυχημένα αναπτυξιακά συνέδρια, φέτος στοχεύουμε στην ανάδειξη της δυναμικής της ελληνικής περιφέρειας με θεματολογία στενά συνυφασμένη με το όαμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή ανάπτυξη. Παράλληλα στοχεύουμε στη δημιουργία συνεργειών που θα προάγουν επιχειρηματικές συνεργασίες ή συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την διαμόρφωση νέων πολιτικών και την προώθηση πρωτοβουλιών απ’ όλους τους τομείς δράσης.

Η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Η «Πελοπόννησος» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1886. Κρατά τα σκήπτρα της αρχαιότερης εν ζωή καθημερινής εφημερίδας της χώρας. Μπήκε δυναμικά στον χώρο του πατραϊκού και γενικότερα του περιφερειακού Τύπου. Στη μακρά πορεία της, πολλές φορές υποχρεώθηκε σε μικρές διακοπές της κυκλοφορίας της εξαιτίας της μαχητικής και φιλελεύθερης δημοσιογραφίας που πάντα ασκούσε. Το 1944 επανεκδίδεται, με αδιάλειπτη κυκλοφορία μέχρι σήμερα.Το 2011 συμπληρώθηκαν 125 χρόνια από την ίδρυση της «Πελοποννήσου». Η χρονιά αυτή σηματοδότησε μια αποφασιστική καμπή στη διαδρομή της. Επεκτάθηκε δυναμικά. Εκσυγχρόνισε τις δράσεις, το περιεχόμενο και το ύφος της. Η ύλη εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε με στόχο τη διείσδυση σε νέες κοινωνικές κατηγορίες.Ταυτόχρονα, με την ειδική portal έκδοση www.pelop.gr αναβαθμίστηκε θεαματικά η ψηφιακή παρουσία της, παρέχοντας σύγχρονες ενημερωτικές υπηρεσίες, απόλυτα διασταυρωμένες και χωρίς περιτυλίγματα ειδήσεις (σήμα κατατεθέν της ιστορίας της «Πελοποννήσου») σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης τις απόψεις τους για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας σε μία εποχή δύσκολη και κρίσιμη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα. Ακόμα, επανασχεδιάστηκε το έντυπο περιοδικό «Τrip» με περαιτέρω έμφαση στις τάσεις του νεανικού κοινού. Ο εκσυγχρονισμός της «Πελοποννήσου» αντανακλάται στην καθολική αποδοχή της από το πατραϊκό κοινό. Περισσότερες από 5.000 οικογένειες και 40.000 Αχαιοί και αναγνώστες της Δυτικής Ελλάδας αρχίζουν την ημέρα τους με «Πελοπόννησο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ