Ανασχηματισμός στη Δημοτική Αρχή

0
1990

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι αλλάζουν θέση από τις αρχές του νέου χρόνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ»

Σε ανασχηματισμό και αλλαγή στη διάταξη της Δημοτικής Αρχής προχωρά ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, από τις αρχές της νέας χρονιάς. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αλλαγές που επέρχονται έγιναν χθες.
Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ», θέλει να απαλείψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και να προχωρήσει σε αλλαγές που θα βελτιώσουν τη λειτουργία διαφόρων διευθύνσεων.

Οι επιλογές του Δημάρχου Δράμας προφανώς έχουν επηρεαστεί και από τις επίσημες ανακοινώσεις του μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Καλλινικίδη, ο οποίος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θεσμική του θέση, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής αλλά για και το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί με την παράταξή του, προκειμένου να συμπορευθεί με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Καλλινικίδης πήρε πλέον σαφείς αποστάσεις από τον Δήμαρχο Δράμας και την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», όπως φάνηκε από όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Παραμένουν στις θεσμικές θέσεις τους ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, ο πρόεδρος του Μουσικού Οργανισμού κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ανέστης Δερματίδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.
Στη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, επίσης θα παραμείνει χωρίς αλλαγές ο κ. Γιάννης Καψημάλης. Ενώ και η κα Αναστασία Τόλιου θα κρατήσει τον τομέα του Αθλητισμού και Παιδείας χωρίς αλλαγές.
Χαρακτήρα «ηλεκτρικής καρέκλας» φαίνεται να είχε η θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, για την οποία υπήρξαν πολλές συζητήσεις όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «Χ», με ορισμένους από τους υποψηφίους να αρνούνται να αναλάβουν τη θέση αυτή. Τελικώς στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης αντικαθιστώντας τον κ. Γιάννη Εφραιμίδη, ο οποίος αντίστοιχα προορίζεται για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, θα κρατήσει την αρμοδιότητα των υπηρεσιών Πρασίνου και Περιβάλλοντος ενώ θα αναλάβει και τον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, με τον οποίο ασχολήθηκε και στο παρελθόν.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Μιχάλης Τάσσου αναλαμβάνει χρέη Αντιδημάρχου Πολιτισμού κρατώντας και την αρμοδιότητα της διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας.
Ο κ. Χρήστος Κυριακίδης κρατά τις αρμοδιότητες των τομέων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενώ αναλαμβάνει και τον τομέα των Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας, τον οποία είχε μέχρι πρότινος ο κ. Τάσσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ