Ακυρώνεται φέτος λόγω της πανδημίας η έλευση του Αη Βασίλη στον ΟΣΕ

0
3956

Π. Μακρόπουλος στα «Χ»: «Ευελπιστούμε να κάνουμε την εκδήλωση την επόμενη χρονιά»

Ακυρώνεται για φέτος η έλευση του Αη Βασίλη με ατμομηχανή στον Σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας. Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ήφαιστος».
Ο κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος επεσήμανε ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό επιβάλλουν την ακύρωση της εκδήλωσης, τουλάχιστον για φέτος. Ωστόσο όπως είπε, ο Αη Βασίλης θα έρθει κανονικά του χρόνου για να μοιράσει δώρα στους μικρούς του φίλους.
Η εξέλιξη της ακύρωσης της εκδήλωσης ήταν δυσάρεστη και για τα μέλη του Ηφαίστου, που είχαν σχεδόν ετοιμάσει τα πάντα για την εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. «Είχαμε προετοιμαστεί. Είχαμε ετοιμάσει σχεδόν την ατμομηχανή. Πήραμε κανονικά άδεια από τον ΟΣΕ. Είχαμε κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για να βρούμε κινητήρια μονάδα αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε η εξέλιξη της πανδημίας. Δυστυχώς φέτος το χάσαμε το τρένο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόπουλος.
Ο ίδιος τονίζει πάντως ότι ο «Ήφαιστος» δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το σχέδιο για την επαναφορά της πρωτοχρονιάτικης αυτής εκδήλωσης που θέλει να διεξάγει την επόμενη χρονιά. «Είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 40 χρόνια. Το ότι δεν έγινε φέτος είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τις δικές μας προθέσεις. Μάλιστα θέλαμε από το 2019 να πραγματοποιήσουμε και πάλι αυτή την εκδήλωση, δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε. Το 2020 ακολούθησε η πανδημία. Φέτος που είπαμε ότι τα πράγματα κυλούν καλύτερα λόγω των εμβολίων, δυστυχώς με τα νέα μέτρα αναγκαστήκαμε να την ακυρώσουμε. Ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση του χρόνου».
Από τον σύλλογο Σιδηροδρομικών «Ήφαιστος» με τη στήριξη του Δήμου Δράμας, προηγήθηκε μια κοπιαστική προετοιμασία προκείμενου ο Άη Βασίλης να φθάσει φέτος στον σταθμό της Δράμας με αμαξοστοιχία για να μοιράσει δώρα, θετική ενέργεια και ευχές για το 2022. Μια δημοφιλής δράση που άρχισε το 1980 και σταμάτησε, λόγω της κρίσης, το 2013, σχεδιάστηκε να επιστρέψει για να χαρίσει χαμόγελα και χαρά και πάλι σε εκατοντάδες μικρούς Δραμινούς, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, τελικώς η εκδήλωση ακυρώθηκε για φέτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μια παρέα σιδηροδρομικών το 1980 για να εξελιχθεί αργότερα σε μια γιορτινή δράση που αγαπήθηκε από την πόλη και τους ανθρώπους της, από τον Δεκέμβριο του 1980 μέχρι και το 2013. Πλέον ο Άη Βασίλης του Σιδηροδρόμου δίνει ραντεβού με τους μικρούς του φίλους για την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2023, εξαιτίας παραγόντων που δεν οφείλονται στον ίδιο και …τους βοηθούς του, ευχόμενος για το 2022, υγεία σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!