Άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Δράμας

0
2347

– Με φόντο την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας
– Α. Καλλίας στα «Χ»: «Πιθανότατα αυτή η περίοδος να είναι τελικά καταστροφική για τα ξενοδοχεία»

Ξεκίνησαν, δυστυχώς, ήδη, οι ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία τής Δράμας, με φόντο την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Η αυξητική τάση που δημιουργήθηκε από την διοργάνωση της Ονειρούπολης και οδήγησε στην αύξηση των κρατήσεων μέσα στο Δεκέμβριο, φαίνεται ότι φρενάρει απότομα τις προσδοκίες το κλάδου που τελικά δεν θα ανασάνει οικονομικά όπως περίμενε το διάστημα αυτό.
Η διαφαινόμενη πλέον μείωση στα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της Δράμας, στρέφει άλλη μια φορά τις ελπίδες των ξενοδόχων στην ανάγκη λήψης υποστηρικτικών μέτρων από την πολιτεία, η οποία όπως λένε δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και τον κλάδο της εστίασης.
«Η πληρότητα την περίοδο των Χριστουγέννων στα ξενοδοχεία ανήλθε στο 70% και περιμέναμε το ίδιο για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, αν δεν υπήρχαν ακυρώσεις κρατήσεων τα τριήμερα. Δυστυχώς αυτή η αύξηση που δημιουργήθηκε κυρίως λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της Ονειρούπολης, δεν θα αποτελέσει ανάσα για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Με τα μέτρα που ανακοινώνονται έχουν ξεκινήσει ήδη οι ακυρώσεις των κρατήσεων από την Τρίτη, οπότε πιθανότατα τελικά αυτή η περίοδος να είναι καταστροφική για τα ξενοδοχεία» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κ. Άγγελος Καλλίας.
Πλέον, όπως λένε οι ξενοδόχοι της Δράμας, είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τους αλλά και των επιχειρήσεων του επισιτισμού καθώς αν αρχίσουν να περιορίζονται οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτό θα σημάνει απώλεια τζίρου και για τα ξενοδοχεία. Οι προβλέψεις για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και πολύ περισσότερο των Θεοφανίων είναι δυσοίωνες με οικονομικά μεγέθη σαφώς χαμηλότερα από την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κλείσει ή δεν άνοιξαν εκ νέου, μετά το τελευταίο lockdown, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες κάτι που δείχνει και τις δυσκολίες που υπήρξαν στον κλάδο. Στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες του κλάδου είναι η ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε προηγούμενη επιστολή της προς την κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει επιδότηση του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου θέρμανσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (για την περίοδο κατά την οποία γίνεται η διανομή του). Επίσης αιτήθηκαν να γίνει επέκταση της επιδότησης που θα ισχύσει για τη χαμηλή τάση και στους καταναλωτές, με παροχές που συνδέονται στη μέση τάση. Θα πρέπει ακόμη, να υπάρξει διασφάλιση μέγιστων τιμών χρεώσεων, π.χ. 100 euro / Mwh και επιδότηση της διαφοράς αλλά και μετάθεση του χρόνου καταβολής των αναδρομικών χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ. Ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξετασθεί επί της ουσίας το πάγιο αίτημά του κλάδου, να προβλεφθεί ειδικό τιμολόγιο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν για τη βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!