Αναστασία Τόλιου Δάντζερα: «Προβληματική η συνύπαρξη Μπάσκετ και Χειροσφαίρισης στο Κραχτίδη»

Δυο προπονήσεις και αγώνες στο Κραχτίδη για τον ΚΑΟΔ μετά την επισκευή της μπασκέτας

0
2625

Ορισμένα πολύ σημαντικά σημεία για μία σειρά αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτό το πρώτο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της και αφορούν την χρήση των δημοτικών χώρων άθλησης παρέθεσε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.

Η Αντιδήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει τα σημαντικότερα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη προκειμένου να μοιραστεί, με δίκαιο τρόπο όπως είπε, ο χρόνος χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου Δράμας αλλά παράλληλα να απαντηθούν ερωτήματα που δημιουργήθηκαν.
Επεσήμανε ότι μετά από προσωπική μελέτη και λεπτομερή ενημέρωση από τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων αλλά και των υπαλλήλων του τμήματος που προΐσταται υπήρξε κατάληξη στο συμπέρασμα ότι το άθλημα της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης συνυπάρχουν στον ίδιο προπονητικό χώρο (στο γήπεδο Κραχτίδη) αλλά με προβλήματα.
Για παράδειγμα όπως είπε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, η κόλλα που χρησιμοποιούν οι αθλητές της χειροσφαίρισης ευθύνεται για τραυματισμούς στους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων και συνέχισε λέγοντας «Επίσης οι μπασκέτες στο γήπεδο Κραχτίδη είναι μετακινούμενες και η συνύπαρξη των δύο αθλημάτων προϋποθέτει πολλές φορές μέσα στην ημέρα την μετακίνηση τους. Αν και πληρούν τις προδιαγραφές η συχνή χρήση προκαλεί φθορά στο παρκέ.
Πέρυσι εργασίες συντήρησης και επισκευής του δαπέδου στοίχισαν 15.000 ευρώ λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων. Σήμερα υπάρχει στο παρκέ στα σημεία αυτά πάλι φθορά.
Για τους λόγους αυτούς εξετάστηκε ποιο άθλημα πρέπει να παραμείνει στο γήπεδο Κραχτίδη και ποιο μπορεί να μετακινηθεί. Καταλήξαμε ότι το άθλημα της χειροσφαίρισης στην αγωνιστική χρονιά που διανύουμε δεν μπορεί να μετακινηθεί γιατί ο σύλλογος «Δράμα ’86» αγωνίζεται στην Premier κατηγορία. Στην ανώτερη δηλαδή κατηγορία της χειροσφαίρισης, που σημαίνει πως έχει τηλεοπτικές καλύψεις και ένα μεγάλο αριθμό φιλάθλων που παρακολουθεί τους αγώνες. Η απόφασή μας ενισχύθηκε από το γεγονός πως το ταμπλό της μιας μπασκέτας στο γήπεδο Κραχτίδη είναι σπασμένο από τις 2 Αυγούστου του 2019.
Η υπηρεσία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντικατάσταση του. παρόλα αυτά δεν μπορεί με ασφάλεια να προσδιοριστεί ο χρόνος παράδοσης μιας και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία».
Τελειώνοντας η κα Δάντζερα αναφέρθηκε στη βασική θέση της απέναντι στον οργανωμένο αθλητικό κόσμο της πόλης μας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την θεσμική της ιδιότητα, των διαθέσιμων πόρων και των χώρων της ανάγκης των συλλόγων για να υπάρξει υποστηρικτική στάση της δημοτικής διοίκησης απέναντί τους αλλά πρωτίστως του αγαθού που διακυβεύεται, όπως τόνισε, ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να μην λείψει τίποτα και από κανέναν στο χώρο ευθύνης της …
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού πρόσθεσε επίσης, ότι αποφασίστηκε να παραχωρηθούν δυο προπονήσεις στον ΚΑΟΔ και την δυνατότητα να διεξάγει τους αγώνες του στο γήπεδο στο Κραχτίδης με την προϋπόθεση να επισκευαστεί πιο πριν η μπασκέτα με το σπασμένο ταμπλό.
Για το θέμα του χώρου που θα παραχωρηθεί στον ΚΑΟΔ το συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας μετά από συνεδρίασή του αποφάσισε να γνωμοδοτήσει προς το Δημοτικό Συμβούλιο την διάθεση κατά χρήση στον Καλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Δράμας, του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών και του Α.Π.Κ. “Δ. Κραχτίδης”, για την τέλεση προπονήσεων και αγώνων των τμημάτων του συλλόγου καθώς επίσης και του προπονητηρίου “θόλος” για προπονήσεις των τμημάτων του συλλόγου, κατά την αγωνιστική περίοδο 2019- 2020.
Η απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, όπως όλα δείχνουν δεν θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί κάποια απόφαση από το όργανο (στο οποίο υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ