Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Παρανέστι

0
2868

– Συνέλευση με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες για το Κέντρο Υγείας
– «Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί πάνω από 40 οικισμούς» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Παρανεστίου, κ. Λουκανίδης, στα «Χ»

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα συγκέντρωση στο κέντρο Υγείας Παρανεστίου και όχι μόνο, αποφάσισε η συνέλευση των κατοίκων που έγινε χθες το μεσημέρι στο Παρανέστι παρουσία και των τριών βουλευτών της Δράμας. Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι ο περιορισμός του ωραρίου στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου μπορεί να ξεπεράσει το δίμηνο που αποφασίστηκε και ότι ίσως αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Κοινότητας Παρανεστίου κ. Λουκανίδης, με πρωτοβουλία της οποίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, είπε ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων μπορεί να έχουν συνέχεια και στην πόλη της Δράμας με διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και όχι μόνο, αλλά αυτό είναι κάτι που όπως είπε δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. «Εμείς προτείναμε να επιστρέψουν πίσω οι εργαζόμενοι που βγήκαν σε αναστολή. Εμείς ζητούμε το Κέντρο υγείας να λειτουργήσει όπως πριν, ή έστω να μείνει με έναν γιατρό και μια νοσοκόμα τις βραδινές ώρες. Δεν μπορεί να είναι κλειστό. Το Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε κανείς στο Κέντρο Υγείας».
Στη συγκέντρωση των κατοίκων μετείχαν κάτοικοι από όλο τον Δήμο Παρανεστίου και εκπρόσωποι των εργαζομένων της περιοχής. Η αναστάτωση μετά την αλλαγή του ωραρίου του Κέντρου Υγείας είναι προφανής, καθώς υπάρχει φόβος ότι εάν συμβεί κάτι δυσάρεστο, θα πρέπει ο ασθενής να διανύσει 27 και πλέον χιλιόμετρα για να φθάσει στο Νοσοκομείο της Δράμας».
Όπως δηλώνει στα «Χ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Παρανεστίου, το Παρανέστι απέχει αρκετά μακριά από το Νοσοκομείο της Δράμας και δεν θα έπρεπε να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας του καθώς πέρα από τους κατοίκους περισσότερων από 40 διαφορετικών οικισμών εξυπηρετεί και ανάγκες του ΠΡΟΚΕΚΑ που λειτουργεί στον δήμο, αλλά και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και των σχολικών μονάδων της περιοχής μεταξύ άλλων. «Μόνο γύρω από την Τοπική Κοινότητα Παρανεστίου υπάρχουν 19 χωριά. Η απόσταση, για ορισμένες περιοχές όπως η Πρασινάδα, είναι μεγαλύτερη από 25 χιλιόμετρα από το Παρανέστι» λέει ο κ. Λουκανίδης και προσθέτει «Το πρόβλημα αφορά όλο τον Δήμο Παρανεστίου. Στο Κέντρο Υγείας είχαμε τρία εμβολιαστικά κέντρα και εξυπηρετούσαμε όλη την περιοχή μέχρι και τα Κύργια, την Ανδριανή, το Νικηφόρο και τη Χωριστή. Επίσης καλύπταμε και ένα κομμάτι του Νομού Ξάνθης λόγω αποστάσεων. Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα ήταν από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα, με άψογη λειτουργία και γιατρούς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές ο χρόνος που απαιτείται για ένα όχημα (ασθενοφόρο ή όχι) να μεταφέρει ασθενή από το Παρανέστι στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι περισσότερο από 50 λεπτά. Όπως λένε οι κάτοικοι, το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι όταν χρειάστηκε να ενισχυθεί με προσωπικό το Νοσοκομείο της Δράμας. Μάλιστα στο διάστημα εκείνο παρουσιάστηκαν και σοβαρά περιστατικά τα οποία δεν είχαν τραγική κατάληξη διότι ευτυχώς, ο γιατρός παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας και μετά από τη λήξη του ωραρίου εργασίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ