Μεγάλο ενδιαφέρον για το προπτυχιακό του ΕΑΠ

0
5780

– Άνοιξε η διαδικασία των εγγραφών για τους φοιτητές του τμήματος κινηματογραφικών σπουδών στη Δράμα
– Δωρεά μελέτης 270.000 ευρώ από την Raycap, για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου αποδέχθηκε ο Δήμος Δράμας


Αισιόδοξες είναι οι πρώτες ενδείξεις για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι υποψήφιοι φοιτητές του προπτυχιακού τμήματος κινηματογραφικών σπουδών του ΕΑΠ, στη Δράμα. Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αναρτήθηκε εδώ και μια εβδομάδα περίπου η ανακοίνωση για τις αιτήσεις και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε ό,τι αφορά τις εγγραφές στο νέο προπτυχιακό τμήμα, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Ο κ. Δεμερτζής συμπλήρωσε ότι από την πληροφόρηση που είχε από τον κοσμήτορα της σχολής, το ενδιαφέρον που υπάρχει για εγγραφές είναι πολύ μεγάλο. Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ το τμήμα θα ξεκινήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου για το εαρινό εξάμηνο.
Τα δια ζώσης εργαστήρια του συγκεκριμένου τμήματος και συγκεκριμένα τα εργαστήρια σκηνοθεσίας θα γίνουν στη Δράμα στο Δημοτικό Ωδείο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας και σε όποιο άλλο χώρο απαιτηθεί ανάλογα με τον αριθμό των σπουδαστών. Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται αυτή την περίοδο και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Δράμας, του ΕΑΠ, του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Περιφέρειας ΑΜΘ, για τη λειτουργία του τμήματος στη Δράμα.
Η διδασκαλία στο τμήμα του ΕΑΠ θα γίνεται εξ αποστάσεως αλλά προβλέπονται και εργαστήρια. Τα εργαστήρια σκηνοθεσίας του προπτυχιακού τμήματος προβλέπεται να γίνονται στη Δράμα, ενώ για το μέλλον υπάρχει στο σχεδιασμό και η λειτουργία μεταπτυχιακού προγράμματος. Το εγχείρημα της λειτουργίας του προπτυχιακού τμήματος στη Δράμα, συνδέεται βέβαια και με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη. Η δωρεά της μελέτης ύψους 270.000 ευρώ από την Raycap, για την αξιοποίησή του χώρου του πρώην στρατοπέδου, πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας της προηγούμενη εβδομάδα και το συγκεκριμένο έργο αυτή τη στιγμή είναι στη φάση του σχεδιασμού. Όταν παραδοθεί η μελέτη, πιθανόν μέσα στο 2023 θα ακολουθήσει η φάση της χρηματοδότησης του σχεδίου από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέφερε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης στην διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου έχει αποφασιστεί να παραχωρηθεί στον Δήμο Δράμας, με κάποιο αντίτιμο το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμη από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ