Επιστρέφει στη Δράμα με τρένο ο Αη Βασίλης

0
1032

Τον πολυταξιδεμένο Άγιο φέρνει και πάλι ο «Ήφαιστος» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Ο Άη Βασίλης ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στη Δράμα, με την παλιά πολυταξιδεμένη ατμομηχανή του, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Αυτή τη φορά οι μηχανικοί του κάνουν εκτενείς ελέγχους, για να είναι σίγουροι ότι ο Άγιος αυτή τη φορά θα είναι συνεπής στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους έστω και με καθυστέρηση περίπου μιας δεκαετίας.
Χάρη στο σύλλογο Σιδηροδρομικών «Ήφαιστος» και τη στήριξη του Δήμου Δράμας, ο Άη Βασίλης θα φθάσει φέτος στον σταθμό της Δράμας την παραμονής της Πρωτοχρονιάς, για να ξαναφέρει χαμόγελο ευχές και δώρα σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Πρόκειται για μια αγαπημένη για τους Δραμινούς, εκδήλωση που άρχισε το 1980 αλλά την φρέναρε η κρίση το 2013 και αργότερα η πανδημία στο τέλος του 2021.
Η αναβίωση του δρώμενου της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο, έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ο Ήφαιστος» κ. Παναγιώτη Μακρόπουλο. Ο ίδιος είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι ο Αη Βασίλης θα επιστρέψει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας καθώς φαίνεται ότι φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πανδημία. Η αγαπητή στους Δραμινούς εκδήλωση που σταμάτησε λόγω κρίσης και συνταξιοδότησης προσωπικού το 2013 επρόκειτο να επιστρέψει πέρσι αλλά τελικά αυτό δεν έγινε λόγω των υγειονομικών περιορισμών και της πανδημίας. Ο σύλλογος του Ηφαίστου έχει ζητήσει την άδεια του ΟΣΕ, που πιθανότατα θα δοθεί και παράλληλα ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Δράμας για το στολισμό της ατμομηχανής ( την Λβ 962) που θα μεταφέρει τον Αη βασίλη, αλλά και για τα δωράκια που θα μοιράσει ο Άγιος στα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Το ξεκίνημα της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα, έγινε από μια παρέα σιδηροδρομικών το 1980 για να εξελιχθεί αργότερα σε μια από τις πιο αγαπημένες γιορτινές εκδηλώσεις που συνδέθηκε με την πόλη της Δράμας και τους ανθρώπους της, από τον Δεκέμβριο του 1980 μέχρι και το 2013 περίπου.
Βέβαια φέτος αυτή δεν θα είναι η μόνη γιορτινή πρωτοβουλία του Ηφαίστου, ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με τη χορωδία του σε σπιτάκι που θα του παραχωρήσει ο Δήμος Δράμας στην Ονειρούπολη. Την ίδια ώρα οι εργασίες για το νέο μουσείο τρένων τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν μάλλον εντός του 2023, συνεχίζονται ακατάπαυστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ