Ανέστης Τοπαλίδης: «Εμείς έχουμε τη θέληση και κυρίως έχουμε προτάσεις»

Συνέντευξη στα «Χ» του Ανέστη Τοπαλίδη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα»

0
1366

O κόσμος αναγνωρίζει την καλή προσπάθεια, το σημαντικό έργο που έχει γίνει, την αγάπη που έχουμε για τον Δήμο μας, η οποία έχει δρομολογήσει νέα έργα πνοής που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο. Κυρίως όμως αναγνωρίζει την κακόβουλη κριτική, τις άδικες επιθέσεις προς το πρόσωπο κυρίως του Χριστόδουλου Μαμσάκου, που αποτελούν μια στείρα, μη παραγωγική αντιπολιτευτική τακτική που κούρασε και ευτυχώς δεν κατάφερε να διχάσει, δηλώνει σε συνέντευξη του στα “Χ”, ο Ανέστης Τοπαλίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ.Χριστόδουλο Μαμσάκο. Όπως επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στο μαύρο και το γκρίζο των αναχρονιστικών αντιπολιτευτικών μεθόδων, θέλει όραμα, προτάσεις και συνεργασίες».

κ.Τοπαλίδη είμαστε λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλο­γές της 8ης Οκτωβρίου. Όπως είναι γνωστό κατεβαίνετε υπο­ψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ.Χριστόδουλο Μαμσάκο. Ποιό είναι το κλίμα και ποιά μη­νύματα λάβατε από τον κόσμο στην προεκλογική περίοδο;
– Ξεκινάω λέγοντάς σας ότι το κλί­μα που επικρατεί μέσα στην παρά­ταξη είναι ενωτικό, με μια δυναμική που απορρέει από τη σύνθεση των προσώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας και ένα αίσθημα ασφάλειας που πηγάζει από την πολύ καλή σχέση και συνεργασία που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και σαν ομάδα, με τον επικε­φαλής της παράταξης μας, τον νυν δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Έχουν δημιουργηθεί γερά θεμέλια συνεργασιών στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διαδικασία υλο­ποίησης του προγράμματός μας που διαμορφώνει ένα περιβάλλον αισιοδοξίας για την πορεία μας στην προεκλογική αυτή διαδρομή και φυσικά για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Αυτή δε η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα προέρχεται από την πολύ θετική στάση των συνδημοτών μας, που στηρίζουν το νέο αγώνα μας, είναι δίπλα μας και συμπορεύονται μαζί με όλους μας για το καλό του τόπου μας. Γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει την καλή προσπάθεια, το σημαντικό έργο που έχει γίνει, την αγάπη που έχουμε για τον Δήμο μας, η οποία έχει δρο­μολογήσει νέα έργα πνοής που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα μας προς το κα­λύτερο. Κυρίως όμως αναγνωρίζει την κακόβουλη κριτική, τις άδικες επιθέσεις προς το πρόσωπο κυρί­ως του Χριστόδουλου Μαμσάκου, που αποτελούν μια στείρα, μη παραγωγική αντιπολιτευτική τακτι­κή που κούρασε και ευτυχώς δεν κατάφερε να διχάσει. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στο μαύρο και το γκρίζο των αναχρονιστικών αντιπο­λιτευτικών μεθόδων, θέλει όραμα, προτάσεις και συνεργασίες. Είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι.

Η επιλογή σας να είστε υποψή­φιος για δεύτερη φορά με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο ήταν μονόδρομος;
Πολύ ειλικρινά θα σας απαντήσω πως, ναι, ήταν μονόδρομος. Ήταν μια συνειδητή επιλογή και το 2019, αλλά και τώρα, στο νέο αγώνα του για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Δράμας. Ο ίδιος ο δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος που τιμάει το λόγο του μέσα από τις πράξεις του και δικαιώνει την απόφαση όλων όσων επιλέγουν να συμπορευτούν μαζί του. Έχει αποκτήσει εμπειρία που του δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και να επιλέγει τους σωστούς συνεργάτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία της πολύ καλής ομάδας της παράταξής μας. Έχει δίπλα του ανθρώπους άξιους, εργατικούς που έχουν αποδείξει με την προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή πόσα πολλά μπορούν να προσφέ­ρουν σε τοπικό επίπεδο, στέκεται δίπλα σε όλους, συμβουλεύει και συμβουλεύεται, γιατί είναι δίκαιος και δεκτικός.
Έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση όλα αυτά τα χρόνια, η επικοι­νωνία και η συνεργασία μας είναι άριστη, οπότε η απόφασή μου ήταν πολύ εύκολη. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε κάποια άλλη ομάδα, γιατί στην παράταξή μας σου δίνονται οι ευκαιρίες που θέλεις για να μπο­ρέσεις να εξελιχθείς όχι μόνο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά γενικότερα στον χώρο της πολιτικής. Παράγεται έργο που εξελίσσει τον τόπο κι αυτό συμπα­ρασύρει και εξελίσσει και σένα σαν προσωπικότητα, σαν επαγγελματία, σαν πολιτικό.

Είστε καταξιωμένος επαγγελμα­τίας στο χώρο της εστίασης και πρόεδρος του σωματείου τών επισιτιστών. Τα προβλήματα του κλάδου γνωστά. Πώς θε­ωρείτε ότι μπορεί να δράσει η τοπική αυτοδιοίκηση για να δι­ευκολύνει τους επαγγελματίες;
Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι γνωστά και είναι πολλά και σύνθετα. Από τον θεσμικό ρόλο με τον οποίο με τίμησαν οι συνάδελφοι μου, έχω ξεκινήσει και συνεχίζω τις επαφές μου, μαζί με σωματεία άλ­λων νομών, με τα αρμόδια Υπουρ­γεία για να μπορέσουμε να επικοι­νωνήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Θέλουμε και πρέπει να ακουστούν οι φωνές μας, γιατί ειδικά τα τε­λευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε μια πολύ ζοφερή πραγματικότητα, με τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, το υψηλό ενεργει­ακό κόστος που μας έχει γονατίσει κυριολεκτικά, την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τόσα άλλα ζητήματα που προστίθενται αθροιστικά στον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά.
Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός δίπλα σε κάθε συντονισμένη προσπάθειά μας, γιατί είμαστε ένας κλάδος που ενισχύει την τοπική οικονομία και συνεισφέρει θετικά στην αναβάθμι­ση της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε αν θέλετε τμήμα της «βιτρίνας» του Δήμου. Οι άριστες υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας, η πολύ καλή εξυπηρέτηση, οι πολύ καλές τιμές και τα μοναδικά προϊόντα που αναδεικνύονται μέσα από τις κουζίνες μας, είναι δείγματα της καλής μας οργάνωσης σαν κοι­νωνία. Ένας επισκέπτης κατά την ξενάγηση του σ’ ένα τόπο θα συ­μπεριλάβει στην αξιολόγηση του το φαγητό, τα καταστήματα εστίασης, θα δώσει το κίνητρο και σε άλλους να επισκεφθούν τον τόπο αυτό, κι αυτό για εμάς είναι ο στόχος και προς αυτόν πορευόμαστε.
Ένας καλός επικοινωνιακός σχεδιασμός σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακές δια­δικασίες εξωστρέφειας, αύξησης της επισκεψιμότητας που είναι και το ζητούμενο. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση και δημιουργία νέων υποδομών που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μια μεγαλύτερη ζήτηση και θα χρειαστεί μαζί με τους αρμόδιους φορείς να βρούμε τρόπους χρηματοδότησης που στο­χευμένα και σταδιακά θα μας πάνε βήματα πιο μπροστά, σαν κλάδο, σαν κοινωνία. Εμείς έχουμε τη θέ­ληση και κυρίως έχουμε προτάσεις να καταθέσουμε από την επομένη των εκλογών. Αν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από ένα νέο θεσμικό ρόλο να κινήσουμε κάθε διαδικασία που θα μας απεγκλωβίσει από τις ασφυ­κτικές πιέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια.

Πως αξιολογείτε την περίοδο διοίκησης του Δήμου Δράμας από την παρούσα Δημοτική Αρχή;
Η παρούσα Δημοτική Αρχή κατά­φερε να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες και μάλιστα σε πρωτό­γνωρα δύσκολες συνθήκες, όπως η πανδημία του covid, να σταθεί όρθια και δυναμικά να προχωρή­σει τον τόπο μπροστά. Δεν ήταν εύκολο το έργο της καθώς, λόγω της απλής αναλογικής, η ευελιξία περιορίστηκε αισθητά και πολλές φορές η ανάγκη να προχωρήσουν θέματα με πιο γρήγορες διαδικασίες σκόνταφτε στην πόρτα της αντι­πολίτευσης που έκλεινε ερμητικά κάποιες φορές για να δείξει και να ισχυροποιήσει τη θέση ισχύος που ο νόμος της έδωσε.
Ήταν όμως και θα εξακολουθήσει να είναι, εφόσον την επιλέξουν για μια ακόμα θητεία οι Δραμινοί και οι Δραμινές, μια δημοτική αρχή υπέρ­μαχος των συνεργατικών διαδικασι­ών, της σύμπλευσης, του διαλόγου. Στοιχεία που παράγουν έργο και θα συνεχίσουν να παράγουν. Δε μπο­ρεί να αμφισβητηθεί και να μηδενι­στεί το έργο που έχει γίνει και έχει βάλει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά τον Δήμο μας. Τελευταίο παράδειγ­μα η πολύ πετυχημένη διοργάνωση του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που μέσα από την αναβάθμιση του έβαλε τη Δράμα ξανά στο επίκεντρο των κινηματο­γραφιστών και όλων όσων αγαπούν τον κόσμο των «μικρομηκάδων». Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής συνεχούς δουλείας για την υλοποί­ηση του ευρύτερου οράματος που υπάρχει για το Δήμο Δράμας.

Τι στόχους θα θέλατε να δείτε να υλοποιούνται στην επόμενη δημοτική περίοδο και πως σκο­πεύετε να βοηθήσετε και προ­σωπικά στην επίτευξή τους;
Οι στόχοι θα είναι πάντα η βελτί­ωση της καθημερινότητάς μας, τόσο μέσα από μικρά έργα ανακούφισης, αλλά και μεγαλύτερα που δίνουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Ο στόχος είναι ένας και είναι το καλό όλων των συνδημοτών. Μαζί ζούμε, μαζί εργαζόμαστε, μαζί ονειρευόμα­στε, μαζί δυσανασχετούμε. Είναι μονόδρομος να συμπορευτούμε αρμονικά για να διαμορφώσουμε μια κοινωνία υγιή και φιλόξενη για όλους μας. Θέλω να δω την ολοκλήρωση έργων που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας, που είναι πολύ σημαντικά για την αναβάθμι­ση της εικόνας της πόλης και της καθημερινότητας μας. Να ολοκλη­ρωθούν και να δρομολογηθούν ακόμα περισσότερα έργα που αφο­ρούν στα χωριά μας και να είμαστε ένας Δήμος ισότιμων μελών.
Εγώ μπορώ να βοηθήσω από όποιο πόστο μου ανατεθεί, γιατί και αυτά που δεν γνωρίζω έχω θέληση να τα μάθω. Σίγουρα, θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Δήμους μας είναι λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότη­τας και όχι μόνο, πιο κοντά σε εμένα και θα μπορούσα να φανώ πιο χρήσιμος, όντας πιο έμπειρος και περισσότερο ενημερωμένος.

Έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σή­μερα όσο θα έπρεπε οι νέοι άνθρωποι στην τοπική αυτοδι­οίκηση; Πόσο ανάγκη υπάρχει για φρέσκες ιδέες και καινοτό­μες λύσεις στα προβλήματα τής πόλης και των κοινοτήτων;
Πάντα θα υπάρχει ακόμα περισ­σότερος χώρος για περισσότερες νέες, σύγχρονες ιδέες και νέους γεμάτους όρεξη για δουλειά ανθρώ­πους. Η ανανέωση στην πολιτική έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκει, κα­θώς φαίνεται, σύμφωνο τον ίδιο τον κόσμο. Είναι επιβεβλημένη η ανά­γκη να αναζητήσουμε λύσεις μέσα από ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας και να αφήσουμε πίσω κάθε παλαιό που μας κρατούσε στάσιμους τόσα χρόνια.

Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι οι δημότες θα πρέπει να επιλέξουν την παράταξη “Ενώ­νουμε τη Δράμα” και τον Ανέ­στη Τοπαλίδη στις δημοτικές εκλογές;
Γιατί η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ενώνει τον Δήμο μας, ενώ­νει τους συνδημότες μας κάτω από το όραμα για το κοινό καλό, γιατί ενώνει τον λόγο με το έργο της, γιατί εργάζεται για το εμείς και όχι για το εγώ, γιατί συνθέτει δυνάμεις και τις απογειώνει μέσα από μια δυναμική παρουσία στο χώρο της πολιτικής.
Εγώ θα συνεχίσω απλώς αυτό που έχω ξεκινήσει εδώ και χρόνια, έντιμα και με διαφάνεια προσφέρο­ντας στον τόπο μου αθόρυβα, αλλά με συνέπεια. Γιατί η συμμετοχή στα κοινά για εμένα δεν ξεκινά και δεν σταματά στις εκλογές. Απλά συνεχίζεται!

Σας ευχαριστούμε για την πα­ραχώρηση της συνέντευξης στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας
– Κι εγώ σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!