Ανεξαρτητοποιήθηκε από το Project o δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μουχτάρης

0
2171

Τι λένε οι πληροφορίες για τους λόγους ανεξαρτητοποίησης. Τι δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης στα «Χ»


 

Επιστολή – δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Γιώργος Μουχτάρης, o οποίος επικαλείται προσωπικούς λόγους για την κίνηση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας», η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μουχτάρη, πιθανόν συνδέεται και με διαφοροποιήσεις που είχε ο ίδιος στον χειρισμό ορισμένων θεμάτων από την παράταξη, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος έχει επισημάνει επίσης και ορισμένα ζητήματα τα οποία αφορούν τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης, το οποίο είναι σε εξέλιξη. Αυτό που ακούγεται επίσης, είναι ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Μουχτάρη σχετίζεται και με την πιθανότητα συμπόρευσης του με την νέα δημοτική παράταξη του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις για το θέμα ανεξαρτητοποίησής του, ούτε και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις όποιες πληροφορίες όταν ρωτήθηκε από τα «Χ», κρατώντας χαμηλά τους τόνους, παρότι όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκ νέου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πάντως, μιλώντας για τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Γιώργου Μουχτάρη στα «Χ», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος καταρχάς την επιβεβαίωσε, σημείωσε: «Στην παράταξή μας είναι βασικό συστατικό η ανεξαρτησία και η αυτοδιάθεση και η δυνατότητα του κάθε δημοτικού συμβούλου και κάθε μέλους, ακόμα και να διαχωρίζει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου, η λογική της ανεξαρτητοποίησης δεν έχει βάση, γιατί εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μας ως ανεξάρτητα πρόσωπα. Η συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση μάλλον έχει να κάνει με την ανάγκη αυτού που ανεξαρτητοποιείται να δεσμευτεί κάπου αλλού και όχι να ανεξαρτητοποιηθεί από το Project. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι ένα άλλο συστατικό
της παράταξής μας είναι η εντιμότητα και ότι το Project δεν είναι προσωποκεντρική παράταξη. Άρα θεωρούμε ότι η έντιμη στάση κάποιου που διαφωνεί με την παράταξη, για προσωπικούς λόγους, όπως τουλάχιστον επικαλείται, είναι να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη και όχι να ανεξαρτητοποιείται».

Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη από το Project
Με αφορμή την δημοσιοποίηση, μέσω επιστολής στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, της ανεξαρτητοποίησης του, έως σήμερα, δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, Γιώργου Μουχτάρη, η επίσημη θέση του Project είναι η παρακάτω:
«Η παράταξή μας έχει ως βασικές αρχές την αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία και την δυνατότητα των συμβούλων και μελών του Project να έχουν προσωπική άποψη και να την εκφράζουν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και αν έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της παράταξης, που έχει αποφασισθεί στα αρμόδια όργανα. Το έχουμε αποδείξει αυτό δεκάδες φορές. Ως εκ τούτου, η ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, γιατί, ούτως ή άλλως, η ανεξαρτησία του καθενός μας είναι δεδομένη. Προφανώς, η ανάγκη κάποιου να ανεξαρτητοποιηθεί εντός δημοτικού συμβουλίου από την παράταξή μας συνδέεται με τις μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με άλλη δημοτική παράταξη κι όχι με προσωπικούς λόγους.
Το Project απέχει πολύ από τις συνηθισμένες δημοτικές παρατάξεις, κυρίως επειδή δεν πρόκειται για προσωποκεντρική παράταξη. Έχει αποδειχθεί και αυτό από το 2014 ως σήμερα. Με δεδομένο αυτό, αλλά και ακόμη μια, αδιαπραγμάτευτη, αξία της παράταξής μας, αυτήν της εντιμότητας, θεωρούμε ότι η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από το Project είναι να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη και να αντικατασταθεί, όπως ορίζει ο νόμος.
Όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να τα γνωρίζει και να τα αποδέχεται κάποιος που υπήρξε Project, έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ