Από το Δημοτικό Συμβούλιο περνά τη Δευτέρα η προγραμματική σύμβαση για τη Σχολή Κινηματογράφου

0
7124

Το προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ ξεκινά από τον Φεβρουάριο


 

Για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας περνά την ερχόμενη Δευτέρα το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για την υποστήριξη και λειτουργία του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ε.Α.Π. στη Δράμα, με εισηγητή του θέματος τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γεώργιο Δεμερτζή. Η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε ήδη από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εκκρεμεί η έγκρισή της από τον Δήμο Δράμας, την Περιφέρεια ΑΜΘ, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας, στον οποίο θα συζητηθεί στο ΔΣ σήμερα ή αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι για την επικείμενη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που αφορά τη λειτουργία της σχολής κινηματογράφου από τον Φεβρουάριο του 2023, παρατέθηκε συνέντευξη τύπου στις 6 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο της Δράμας. Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και πλέον Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Οδυσσέας Ζώρας, με τους συνεργάτες του και καθηγητές του ΕΑΠ, κ. Σ. Ζερεφό και Αντ. Βλαβιανού.
Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υποστήριξη και η λειτουργία του προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και η πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Δράμας που θα φιλοξενεί τις Θεματικές Ενότητες Σκηνοθεσίας του προγράμματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η Προγραμματική Σύμβαση έχει ουσιαστικά ως αντικείμενο την υποστήριξη και λειτουργία Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του ΕΑΠ στο Δήμο Δράμας.
Με βάση την προγραμματική σύμβαση ο Δήμος Δράμας αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεριμνήσει για την άμεση και χωρίς προβλήματα ροή της χρηματοδότησης κατά το μέρος που αφορά τον ίδιο και ειδικότερα να εντάξει το απαιτούμενο ποσό της σύμβασης στον προϋπολογισμό του Δήμου. Επίσης να παρέχει κάθε τεχνική και διοικητική στήριξη για την καλύτερη εφαρμογή των προβλεπόμενων στην προγραμματική σύμβαση. Να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης με εκπρόσωπο και έναν αναπληρωτή και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέλη σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Αναλαμβάνει τη δημιουργία Παραγωγής Δημιουργικού Υλικού Προβολής και Δημοσιότητας των εργαστηριακών θεματικών ενοτήτων Σκηνοθεσίας του προγράμματος για το έτος 2022 και μπορεί να αναθέσει υπηρεσίες σε εξωτερικούς συνεργάτες για τα θέματα που αφορούν την άριστη οργάνωση και προετοιμασία, σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης του φυσικού αντικειμένου της Σύμβασης. Επίσης σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης, ο Δήμος Δράμας, για την κάλυψη των κτηριακών αναγκών του προπτυχιακού προγράμματος, υποχρεούται να παραχωρεί, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις τους εξής χώρους: α) το νέο Δημαρχείο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο), και β) οποιαδήποτε σχολική μονάδα Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια του Δήμου (εάν αυτό κριθεί αναγκαίο).
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ