Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αλέξανδρος Ψωμάς στον Δήμο Προσοτσάνης

0
4041

– Θ. Αθανασιάδης στα «Χ»: «Δεν μπορούμε να βάλουμε φραγμούς στις όποιες φιλοδοξίες υπάρχουν. Είναι νέος άνθρωπος και θα κριθεί, όπως και ο καθένας μας, εκ του αποτελέσματος»
– Παραιτήθηκε και προανήγγειλε νέα αυτοδιοικητική κίνηση

Παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Προσοτσάνης ο κ. Αλέξανδρος Ψωμάς που ως και την προηγούμενη εβδομάδα είχε την ευθύνη των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου. Ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος, πέραν της παραίτησης από τα καθήκοντά του προέβη και σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» που έχει επικεφαλής τον Δήμαρχο Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η παραίτηση του κ. Αλέξανδρου Ψωμά από τα καθήκοντά του, δεν συνοδεύτηκε με προσωπικές αιχμές κατά του Δημάρχου, τον οποίο ο ίδιος θεωρεί καταξιωμένο. Η διαφωνία του πρώην Αντιδημάρχου έγκειται κυρίως στις επιδιώξεις του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αντίστοιχα, ούτε και από την πλευρά του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Θεόδωρου Αθανασιάδη υπήρξε σκληρή στάση αναφορικά με την παραίτηση του κ. Ψωμά από τα καθήκοντά του. Αντίθετα, φάνηκε να υπάρχει ένας σεβασμός στις αποφάσεις του πρώην συνεργάτη του, στον Δήμο Προσοτσάνης.
Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή, στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για έναν καλό συνεργάτη, ο οποίος πολιτεύτηκε με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» και μάλιστα εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για την συνεργασία που προηγήθηκε. Συμπλήρωσε επίσης ότι ο παρατηθείς Αντιδήμαρχος «Έχει φιλοδοξίες, τις οποίες πιστεύει ότι μπορεί να τις εκπληρώσει με αυτό τον τρόπο. Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε φραγμούς στις όποιες φιλοδοξίες υπάρχουν. Είναι νέος άνθρωπος και θα κριθεί, όπως και ο καθένας μας, εκ του αποτελέσματος».
Μετά την παραίτηση του Αντιδημάρχου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, με απόφασή του, όρισε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Άγγελο Κότιο ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Προσοτσάνης με αντιμισθία και με θητεία από σήμερα μέχρι 31-10-2021, μεταβιβάζοντας σ’ αυτόν τις αρμοδιότητες των Οικονομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παράλληλα ο Δήμαρχος μεταβίβασε την εποπτεία του προσωπικού στον δημοτικό σύμβουλο και Αντιδήμαρχο κ. Μάρκο Σταυρίδη. Αναλυτικά πρόκειται για τις εξής αρμοδιότητες: Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Προσοτσάνης, Φωτολίβους και Σιταγρών.
Από την πλευρά του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου έγινε λόγος για διαφωνία ως προς την στόχευση του έργου της Δημοτικής Αρχής, καθώς και ότι η κίνηση αυτή υπήρχε στις προθέσεις του εδώ και μήνες αλλά δεν έγινε νωρίτερα λόγω ορισμένων προσωπικών ζητημάτων υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος. Ο πρώην Αντιδήμαρχος θεωρεί ότι η στόχευση της Δημοτικής Αρχής επικεντρώθηκε στη δημιουργία έργων, ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική, λόγω και της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που εμφανίστηκαν. Επίσης από την πλευρά του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής μιας κίνησης πρώην και νυν αιρετών που ενδιαφέρονται για τα κοινά του Δήμου της Προσοτσάνης. Η ομάδα αυτή των αυτοδιοικητικών πρόκειται να λάβει ευκρινέστερη μορφή το επόμενο διάστημα με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τα ερωτήματα βέβαια πίσω από αυτές τις εξελίξεις είναι πολλά. Κυρίως για την ομάδα των αιρετών που φέρεται να υπάρχει πίσω από παραιτηθέντα Αντιδήμαρχο, καθώς μέχρι σήμερα δεν υφίσταται επίσημα τουλάχιστον κάποιο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα στον Δήμο Προσοτσάνης. Πάντως, η προοπτική δημιουργίας ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος είναι κάτι που έχει ήδη κάνει γνωστό ο κ. Ψωμάς, ενώ το στίγμα της συγκεκριμένης κίνησης, ενδεχομένως και η σύστασή της, είναι κάτι που θα προσδιοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!