Υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Δράμας τα Κοινωνικά Φροντιστήρια

0
5737

Αιτήσεις από 3 έως 24 Αυγούστου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας

Με στόχο την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή, ο Δήμος Δράμας προχωρά και φέτος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο κ. Γιάννης Γαζάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας και η κ. Μαρία Βραδέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας, συνεργάστηκαν εκ νέου για την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικά Φροντιστήρια / Υποστηρικτική Διδασκαλία».
Οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις και εμπίπτουν στα προβλεπόμενα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια/κέντρα, έπειτα από θετική ανταπόκριση και αποκλειστική προσφορά των μελών των δύο Συλλόγων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 3 έως 24 Αυγούστου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 8 π.μ έως 1 μ.μ (γραφείο 130, Διοικητήριο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2521351130).
Σημειώνεται ότι τα Κοινωνικά Φροντιστήρια λειτουργούν στον Δήμο Δράμας από το 2012 και στηρίζουν παιδιά οικογενειών που έχουν οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικά προβλήματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είναι εντελώς δωρεάν για τους μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στους χώρους των φροντιστηρίων που συνεργάζονται για
την υλοποίηση του προγράμματος. Η διαχείριση των αιτήσεων γίνεται από τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φροντιστηρίων σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η κίνηση αυτή στοχεύει στο να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά, των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, να συνεχίσουν να φοιτούν στα φροντιστήρια και να αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Η αξιέπαινη αυτή δράση του Δήμου Δράμας, που συνεχίζεται για σχεδόν εννέα ολόκληρα χρόνια, υλοποιείται χάρη στη θερμή ανταπόκριση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Δράμας. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι οι επαγγελματίες της πόλης και εν προκειμένω οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων δείχνουν έμπρακτη αλληλεγγύη στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την πολύχρονη πλέον οικονομική κρίση.
Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου Δράμας τόσο στη εκπαίδευση όσο και στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, με δράσεις όπως το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και τη σίτιση απόρων έχει αποδειχθεί ότι είναι ανακουφιστικές, αν όχι αναγκαίες, για την τοπική κοινωνία και υπό αυτή την έννοια όχι μόνο πρέπει να συνεχιστούν αλλά και να πολλαπλασιαστούν, με γνώμονα τις συνεχείς ανάγκες που προκύπτουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ