Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα

Κατερίνα Νοτοπούλου: “Ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί παρά να είναι μαζικό”

0
3594
Από αριστερά ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Δ. Καρβούνης, η κ. Νοτοπούλου βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης.

Με ομιλητές την Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέργιο Καλπάκη γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, την παρουσία νέων και παλαιότερων φίλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και του δραμινού Βουλευτή Θεόφιλου Ξανθόπουλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας, στο πλαίσιο της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Βρεθήκαμε στη Δράμα για να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση των προοδευτικών πολιτών με την πολιτική. Νομίζω ότι είναι αυτό που έχει ανάγκη κυρίως η νεολαία, να ξαναπιστέψει ότι η πολιτική είναι αλλιώς και ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε πιο δίκαιο κόσμο” τόνισε η κα Νοτοπούλου και υπογράμμισε σε σχέση με την προσπάθεια μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί παρά να είναι μαζικό…” Δεν μπορεί να εκφράζεις τους πολλούς χωρίς αυτοί να αποφασίζουν οι ίδιοι. Να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Κάθε δημοκρατικός,αριστερός, σοσιαλιστής, ή οικολόγος και κάθε πολίτης που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να μπει μπροστά”.
Η κα Νοτοπούλου καλούμενη να σχολιάσει και τις τελευταίες εξελίξεις στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων, είπε ότι προφανώς οι εξελίξεις είναι αρνητικές και πολλές φορές νοιώθουμε ότι στα Βαλκάνια χτυπά πιο έντονα η καρδιά της Ευρώπης παρά στους κύκλους των Βρυξελλών. Από εκεί και πέρα και η ελληνική κυβέρνηση φέρει τις ευθύνες της για την στάση που κράτησε όλη την προηγούμενη περίοδο. Ελπίζουμε όλα να έχουν μια θετικότερη εξέλιξη”
Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης είπε ότι η επίσκεψη στην Δράμα έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία. “Στις εθνικές εκλογές μπορεί να χάσαμε αλλά πήραμε ένα 32%. Ήταν μια εντολή των προοδευτικών πολιτών να μετασχηματιστούμε σε ένα μαζικό λαϊκό μεγάλο αριστερό κόμμα που θα εκφράζει όλο τον προοδευτικό κόσμο από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο”.
Στην κατεύθυνση αυτή όπως είπε ο κ. Καλπάκης έχει αποφασιστεί μια σειρά εξορμήσεων των κεντρικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν και να πυκνώσουν τις γραμμές μας με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μαζικό κόμμα το οποίο θα διεκδικήσει ξανά την διακυβέρνηση του τόπου σε προοδευτική κατεύθυνση. Όπως είπε επίσης το ζητούμενο δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα γίνουν ένα κεντροαριστερό ή ένα σοσιαλδημοκτατικό κόμμα. “Νομίζω ότι αυτά τα σχήματα τα έχει ξεπεράσει η ίδια η ιστορία και ο ίδιος ο χρόνος. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να κάνουμε έναν φορέα της σύγχρονης αριστεράς του 21ου αιώνα. Μιας πλουραλιστικής και πληθυντικής αριστεράς στην οποία θα βρίσκει τον εαυτό του κάθε προοδευτικός πολίτης”…
Ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Δημήτρης Καρβούνης σημείωσε ότι με την εγγραφή νέων μελών ξεκινά η καμπάνια ανανέωσης και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται όπως για μια προσπάθεια που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα και με την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ουσιαστικά όμως η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την επομένη των εκλογών όπως είπε ο κ. Καρβούνης.
Στην χθεσινή εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν παλιότερα και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας αλλά και για τους στόχους που τίθενται από το κόμμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου εν όψη και του συνεδρίου το οποίο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την άνοιξη. Έγινε παράλληλα αναφορά στην δραστηριότητα της ΝΕ του κόμματος στο διάστημα που πέρασε, με τις προηγηθείσες εκλογικές αναμετρήσεις. Εντοπίστηκαν παράλληλα και οι δυσκολίες που υπήρξαν στην προσπάθεια να είναι νικηφόρα η πορεία των συνδυασμών που στηρίχθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ