Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Νίκου Αλιβιζάτου στη Δράμα

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

0
3354

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση όχι μόνο για τον Νομικό κόσμο της πόλης αλλά και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περαιτέρω για τα κοινά και την Συνταγματική Αναθεώρηση, διοργάνωσε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας στην αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε. Δράμας (πρώην Νομαρχία Δράμας), με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνταγματολόγο κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Μιχάλης Τάσσου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Μπλούχος και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, πρώην βουλευτές, πολλοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη του Νομικού κόσμου της Δράμας καθώς και αρκετοί ακόμη πολίτες. Τον κ. Αλιβιζάτο προλόγισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας Αναστάσιος Πούλιος ο οποίος αναφέρθηκε στην δράση και το βιογραφικό του γνωστού Συνταγματολόγου ο οποίος ήταν και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές του 2015.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την υποψηφιότητά του ιδίου ως Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 είπε ότι επρόκειτο για “Κεφαλονίτικη κουζουλιά” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει ανάλογες βλέψεις για το μέλλον.
Επίσης ο κ. Αλιβιζάτος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρθηκε στο θέμα της περίφημης ευθύνης των υπουργών λέγοντας ότι σημειώνονται πράγματι συγκλίσεις στο ζήτημα αυτό από την πλευρά των κομμάτων. Ενώ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από την διάλυση της Βουλής είπε ότι αυτό δεν δούλεψε και η εκάστοτε αντιπολίτευση το εκμεταλλευόταν για να προκαλέσει εκλογές νωρίτερα. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η εκλογή να γίνεται με 180 ψήφους και εάν δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ψήφων μετά από 5 ή 6 ψηφοφορίες τότε να εκλέγεται από τον λαό. “Η ΝΔ δεν συμφωνεί, όπως και πολλοί ακόμη μεταξύ των οποίων και εγώ διότι πιστεύουμε ότι εάν εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό δημιουργείται άλλη μια αφορμή για διενέξεις και όχι για συγκλίσεις” είπε ο κ. Αλιβιζάτος.

Δεξιά ο Συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάντος και αριστερά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αναστάσιος Πούλιος

Σχετικά με το επίσης σημαντικό θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού είπε ότι για αυτό δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά μπορεί να ψηφιστεί με έναν νόμο που όμως χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία από ότι η Αναθεώρηση του Συντάγματος. Για το ίδιο θέμα όπως είπε, φαίνεται να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ το οποίο ελπίζει ότι θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό στους απόδημους από ότι στο εσωτερικό της χώρας. Για το ίδιο θέμα είπε ότι το κρισιμότερο ζήτημα είναι, το αν θα μπορεί να ψηφίζει εξ αποστάσεως κάποιος ο οποίος είναι εντελώς αποκομμένος από την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα ελληνικής ιθαγένειας ο ίδιος μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και έτσι να ψηφίζει. Το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει εκεί κάποιος περιορισμός ή όχι. Επίσης όπως είπε ο κ. Αλιβιζάτος υπάρχουν ζητήματα στα οποία επίσης διαφέρουν οι απόψεις των κομμάτων όπως στο θέμα της επιστολικής ψήφου. “Δεν την ξέρουμε ακόμη την επιστολική ψήφο, ας αρχίσουμε πρώτα με αυτοπρόσωπη προσέλευση σε κάλπες στα προξενεία και βλέπουμε το θέμα αργότερα” επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ο γνωστός Συνταγματολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ