Ανοίγει για τους επισκέπτες το οχυρό Λίσσε τις επόμενες ημέρες

0
973

Τι λένε στα «Χ» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου Γ. Κυριακίδης και ο Γ. Αβανίδης εκπρόσωπος της εταιρείας θεματικών πάρκων “Dreamworkers”


Ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του για τους επισκέπτες, σε τακτική βάση το οχυρό ΛΙΣΣΕ στο Κάτω Νευροκόπι, μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Η αξιοποίηση του οχυρού για την αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού στην περιοχή του λεκανοπεδίου, ήταν ένας στόχος που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό. Φαίνεται λοιπόν ότι πλέον ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα πολύ σύντομα από το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.
Αρχικά με τη λειτουργία του οχυρού, ως επισκέψιμου χώρου σε καθημερινή βάση από τον Αύγουστο και στη συνέχεια ως χώρου επίσκεψης εμπειρίας με τη λειτουργία των υποδομών που προετοιμάζει ο τοπικός δήμος.
Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε πως: «Έχουμε χρονοδιάγραμμα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο να ξεκινήσει να λειτουργεί η ξενάγηση στο οχυρό ΛΙΣΣΕ.
Όλες οι προϋποθέσεις έχουν καλυφθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Είμαστε πλέον στη φάση υπογραφής σύμβασης ανάθεσης της ξενάγησης για 10 μήνες ή 1 χρόνο με την εταιρεία θεματικών πάρκων Dreamworkers. Θα ξεκινήσουμε σε πρώτη φάση με την ξενάγηση στο οχυρό και να προσθέτουμε σε αυτό, τις επόμενες κινήσεις που έχουμε προγραμματίσει. Ο επισκέπτης αρχικά, θα μπορεί να μπει στο οχυρό και να δει τα σκηνικά που υπάρχουν και παραπέμπουν στα ιστορικά γεγονότα του οχυρού. Στη συνέχεια όσον αφορά το παιχνίδι και την εγκατάσταση VR, στο Οχυρό, αυτά θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Πρώτος μας στόχος είναι να μείνει το ΛΙΣΣΕ ανοιχτό, από τον Αύγουστο και μετά. Θα υπάρχει ωράριο επισκεψιμότητας. Παράλληλα θα προτείνουμε ραντεβού για τα γκρουπ επισκεπτών, διότι υπάρχει και όριο αριθμού επισκεπτών εντός του οχυρού. Μετά από τόσα χρόνια, επιτέλους το οχυρό θα ανοίξει και θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να ξεναγηθεί σε αυτό».
Μιλώντας στα «Χ» ο κ. Γρηγόρης Αβανίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας θεματικών πάρκων “Dreamworkers” με την οποία θα συνάψει σύμβαση ο Δήμος Νευροκοπίου, τόνισε ότι από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου έγινε σπουδαία δουλειά και έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, που έπρεπε και ήταν σημαντικές για να λειτουργήσει η ξενάγηση στο οχυρό. «Σε πρώτη φάση θα ανοίξει λοιπόν το οχυρό ΛΙΣΣΕ και έχουμε οργανώσει τα βασικά της επίσκεψης σε αυτό. Δηλαδή να μπορεί κάποιος να μπαίνει σε αυτό και να βιώνει την ιστορία του οχυρού, να γνωρίσει τη λειτουργία τους. Ξεκινάμε πιο χαλαρά να δούμε ποιες είναι και οι ανάγκες και ίσως οι αδυναμίες, σε αυτό το εγχείρημα αλλά και για να μπορέσει να ξεκινήσει η επισκεψιμότητα στο οχυρό. Γιατί αν περιμένουμε να τελειώσουν όλες οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις, θα καθυστερήσουμε πάρα πολύ. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσουμε και τη διαφημιστική του προβολή. Σε δεύτερη φάση οργανώνουμε όλο αυτό το εγχείρημα, που περιλαμβάνει και σημαντικές κατασκευές και τεχνολογικές εφαρμογές προκειμένου για να αποτελέσει μια σημαντική επίσκεψη εμπειρίας στην περιοχή».
Στο Οχυρό ΛΙΣΣΕ, στο οποίο οφείλεται και η ονομασία του ομώνυμου χωριού, διεξήχθησαν μάχες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχουν αφήσει ακόμη ανεξίτηλο σημάδι του ηρωισμού των Ελλήνων στρατιωτών απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα. Πέρα από τη μοναδική ιστορική του αξία, το οχυρό ΛΙΣΣΕ, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα για τον Δήμο Νευροκοπίου, που θα ήθελε να δημιουργήσει περισσότερα κίνητρα επισκεψιμότητας στο λεκανοπέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ