Ανοίγουν και τα κολυμβητήρια, σε αναστολή όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και κατηγορίες – Επιστροφή στις προπονήσεις για την Γ’ εθνική και Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας

0
5091

Η «Εθνική Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/3) πως η αναστολή δραστηριότητας του ερασιτεχνικού αθλητισμού -λόγω του κορονοϊού- παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ενώ η Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου
και Α’ εθνική ποδοσφαίρου Σάλας επιστρέφει στις προπονήσεις.
Τα κολυμβητήρια ανοίγουν εκ νέου μόνο για τους αθλητές σωματείων και τους υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών.
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση της Παρασκευής και η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος χιονοδρομίας.
Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα Α1 μπάσκετ γυναικών, Α1 βόλεϊ γυναικών, Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, αποφασίστηκε η παράταση της αναστολής αγωνιστικών δραστηριοτήτων για ακόμη μία εβδομάδα, στο τέλος της οποίας θα γίνει εκ νέου εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, που ενδιαφέρει και τον κόσμο της Δράμας καθώς υπάρχουν δύο εκπρόσωποί της, ο Πανδραμαϊκός και οι Αμπελόκηποι, έχει αποφασιστεί το εξής:
Την Τρίτη 16/3 θα μπορέσουν οι ομάδες της Γ’ εθνικής να επιστρέψουν στις προπονήσεις, καθώς μετά από την σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενέκρινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Σάββατο 13 Μαρτίου, ότι οι ομάδες της Γ’ εθνικής έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων από την Τρίτη 16 Μαρτίου.
Πλέον οι ομάδες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ανεξαρτήτως επιπέδου κινδύνου της περιφερειακής τους ενότητας, έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν εκ νέου προπονήσεις από 16/3, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί και γνωστοποιηθεί μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

H ενημέρωση από τη ΓΓΑ έχει ως εξής:
Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:
«Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.
Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:
• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.
• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.
• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.
• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ