Ανοίγουν περισσότερα από 100 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη Δράμα

0
4503

Από 1η Ιουνίου ξεκινούν πάλι τα μαθήματα. Από σήμερα η διανομή των αντισηπτικών στις σχολικές μονάδες.
Μιλάει στα «Χ» ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Α. Σαλπιγγίδης.

Έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές είναι 43 Δημοτικά Σχολεία και 60 Νηπιαγωγεία στο Νομό Δράμας με φόντο την έναρξη των μαθημάτων την 1η Ιουνίου. Από σήμερα θα διανεμηθούν και τα προβλεπόμενα αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες, ενώ το πρόβλημα που υπήρχε με την καθαριότητα και συγκεκριμένα με τις καθαρίστριες των σχολείων που είχαν διατεθεί στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται ότι έχει λυθεί.
Όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμα κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης στα «Χ», οι καθαρίστριες έχουν επιστρέψει στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ παρέχεται και στους δήμους η δυνατότητα να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό καθαριότητας μέχρι τη λήξη της φετινής περιόδου με ταχείες διαδικασίες.
«Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, με βάση της αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Τα τμήματα θα αποτελούνται από αριθμό μαθητών που δεν θα ξεπερνά τους 15. Εάν οι μαθητές του τμήματος υπερβαίνουν τους 15, τότε θα χωρίζονται σε δυο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δηλαδή το ένα υποτμήμα θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και το άλλο Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργούν με αντίστροφο τρόπο. Τα θρανία θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρο» εξήγησε ο κ. Σαλπιγγίδης.
Εν τω μεταξύ, οι συναντήσεις ενημέρωσης των εκπαιδευτικών με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είναι συνεχείς. Αύριο, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με όλους τους διευθυντές Δημοτικών και τους προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων της Δράμας, για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα και να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Σαλπιγγίδης «Είμαστε σε επικοινωνία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δράμας και των υπολοίπων δήμων. Γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν καταφθάσει υλικά αντισηψίας για τις σχολικές μονάδες. Ο Δήμος Δράμας έχει παραλάβει έναν σημαντικό αριθμό αντισηπτικών που θα μοιράσει στις σχολικές μονάδες. Τα αντισηπτικά υπάρχουν ήδη στο παλιό Δημαρχείο και η διανομή τους θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στα σχολεία. Εκτιμούμε ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν διατεθεί τα αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία».
Σχετικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις καθαρίστριες των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε ότι «Υπήρξε ένα ζήτημα, διότι από τη στιγμή που τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν κλειστά, οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διατέθηκαν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνάντηση που έγινε χθες με τη Σχολική Επιτροπή αποφασίστηκε οι καθαρίστριες να επανέλθουν από σήμερα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Δράμας, προκειμένου οι αίθουσες να καθαριστούν και να είναι έτοιμες για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, δηλαδή για έναν περίπου μήνα. Μάλιστα, επειδή θα γίνεται διπλός καθαρισμός, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους και τις σχολικές επιτροπές να προσλάβουν και καθαρίστριες με ταχείες διαδικασίες για έναν ή δυο μήνες, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Επίσης, είπε ότι τόσο οι διευθυντές των σχολείων όπως και οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές, ώστε ακόμη και στο μικρό διάστημα που απομένει για τη λήξη της χρονιάς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επανέλθουν στην πραγματική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!