Άνοιξε και στη Δράμα κατάστημα η Δ.Ε.Δ.Α.

0
1530

– Λειτουργεί στην οδό Εφέδρων Αξιωματικών 5, δίπλα στην Attica Bank
– Μπαίνει για τα καλά στη ζωή της πόλης η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου

Τέθηκε σε λειτουργία στη Δράμα, και συγκεκριμένα στην οδό Εφέδρων Αξιωματικών 5, το τοπικό κατάστημα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.).
Όπως είπαν στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» οι άνθρωποι της Δ.Ε.Δ.Α., η λειτουργία του τοπικού καταστήματος έχει αρχίσει από τις 3 Ιανουαρίου και τα στελέχη της επιχείρησης εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες που ενδιαφέρονται για σύνδεση αερίου στις οικίες τους, διευκολύνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία με τη διά ζώσης εξυπηρέτηση και όχι μόνο με τη χρήση του διαδικτύου, όπως γινόταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Η εξυπηρέτηση των πολιτών διά ζώσης είναι δυνατή σε ώρες καταστημάτων, ενώ το κατάστημα είναι ανοικτό και το Σάββατο μέχρι τις 2 το μεσημέρι. H λειτουργία του καταστήματος μπορεί να συμβάλει στην εξυπηρέτηση περισσότερων πολιτών που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη χρήση του διαδικτύου αλλά και να διευκολύνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους στη διαδικασία ένταξης στο νέο δίκτυο αερίου, που εγκαθίσταται ήδη στην πόλη.
Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της Δ.Ε.Δ.Α. στα «Χ», οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή και συνεχίζονται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Η ζήτηση στη Δράμα για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και ο αριθμός των αιτήσεων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος. Το φυσικό αέριο είναι ήδη πραγματικότητα για τους κατοίκους της πόλης της Δράμας, καθώς συνδέσεις καταναλωτών (οικιακών και εμπορικών) πραγματοποιούνται διαρκώς τόσο επί του υφιστάμενου δικτύου όσο και επί του νέου.
Διευκρινίζουν, επίσης, ότι, χάρη στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, δεν έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, πέρα από την παροδική όχληση, που είναι φυσικό επακόλουθο σε κάθε μεγάλο έργο υποδομής.
«Προγραμματίζουμε τις εργασίες μας λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχα έργα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (π.χ. βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης) και τηρούμε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για την αρτιότερη δυνατή υλοποίηση της ανάπτυξης του δικτύου διανομής και τη λιγότερη όχληση των κατοίκων της πόλης» αναφέρουν τα στελέχη της Δ.Ε.Δ.Α.
Σε πρώτη φάση, τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου επικεντρώνονται στον αστικό ιστό του Δήμου Δράμας, όμως οι ενδιαφερόμενοι από άλλους δήμους μπορούν να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο deda.gr/map και ανάλογα με τη ζήτηση θα αποφασιστούν οι επόμενες επεκτάσεις του δικτύου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της εταιρείας.
Όπως είχε επισημάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Δ.Α., κ. Μάριος Τσάκας, σε επίσκεψή του στη Δράμα για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου: «H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (στην οποία ανήκει και η Δράμα) ήταν η πρώτη περιφέρεια που ενέταξε σε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ τα έργα του φυσικού αερίου, αποτελώντας την διελκυστίνδα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα και στις υπόλοιπες περιφέρειες όπου εκτελεί τα έργα της η Δ.Ε.Δ.Α. H έλευση του φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαιτέρως στη Βόρειο Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο έργο, μετά την έλευση του ηλεκτρισμού πριν από δεκαετίες. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση ενεργειακών υποδομών που γίνεται στην ελληνική περιφέρεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ