«Ανορθόδοξα» παιχνίδια καταγγέλλουν οι Μηχανικοί

0
3605

Ο πρόεδρος της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ Α.Μ. μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τις “αθέμιτες πρακτικές” ανταγωνισμού με φόντο το Κτηματολόγιο

Από τις 14 Ιανουαρίου 2019 έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στην Π.Ε. Δράμας και αφορά στο υπόλοιπο του νομού που δεν είχε υπαχθεί στις προηγούμενες φάσεις της κτηματογράφησης.

Στο περιθώριο αυτής της διαδικασίας όμως δεν λείπουν όπως φαίνεται και οι παρασπονδίες σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπρόεδρος: του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Πολιτικός Μηχανικός και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στην Δράμα, κ. Κώστας Παράσχου.
Όπως εξήγησε υπάρχουν καταγγελίες απο τους Μηχανικούς της Δράμας και όχι μόνο ότι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπάρχουν επαγγελματίες άλλων κλάδων (πλην των Μηχανικών) που με αναρτήσεις τους προβάλλουν εαυτούς ως τους καθ’ ύλην αρμόδιους και γνώστες του αντικειμένου για την συγκέντρωση των στοιχείων του Κτηματολογίου. Αυτό όπως αναφέρει ο Παράσχου είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, συμπληρώνοντας επίσης ότι σε κάποιες από αυτές τις αναρτήσεις υπήρχαν και υποτιμητικά σχόλια για ορισμένους κλάδους των Μηχανικών.
Το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας θεωρεί ότι όλοι οι Μηχανικοί έχουν την απαραίτητη κατάρτιση προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αντικείμενο της κτηματογράφησης και να εξυπηρετήσουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων…”Τα υπόλοιπα σχετίζονται μάλλον με την προσωπική προβολή που θέλει να επιτύχει ο καθένας για να βοηθήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα” σημειώνει ο κ. Παράσχου, ωστόσο εξηγεί ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται αθέμιτα.
Στις συγκεκριμένες αναρτήσεις όπως προκύπτει από την καταγγελία του ΤΕΕ γινόταν συγκεκριμένες αναφορές με τις οποίες οι συντάκτες τους υποτιμούσαν άλλους επαγγελματικούς κλάδους και συγκεκριμένα κλάδους των Μηχανικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι γνώστες των θεμάτων που άπτονται του Κτηματολογίου όπως και ότι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί διότι μπορεί να κληθούν μετέπειτα να διορθώσουν τις δηλώσεις κάτι που δεν είναι εύκολο ως διαδικασία.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του πάντως σχετικά με το θέμα το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι “Στον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας του Κτηματολογίου, έγιναν καταγγελίες από συναδέλφους μηχανικούς προς το ΤΕΕ-ΑΜ ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες διαφόρων άλλων κλάδων που ασχολούνται με το αντικείμενο της προετοιμασίας και υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσουν ότι είναι αυθεντίες και οι μοναδικοί ικανοί για να διεκπεραιώσουν την παραπάνω εργασία ορθά και χωρίς προβλήματα. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να απευθύνουν υποτιμητικά σχόλια για συγκεκριμένες ειδικότητες συναδέλφων μηχανικών, ή ακόμα και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για ενδεχόμενα λάθη στη φάση των δηλώσεων.
Το ΤΕΕ-ΑΜ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας καταγγέλλουν τέτοιου είδους πρακτικές, που αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο προσωπικό όφελος κάποιων, και τονίζουν ότι τα μέλη του ΤΕΕ έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση για να ανταπεξέλθουν στο αντικείμενο της σύνταξης και υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης. Γνώμονας όλων θα πρέπει να είναι η σωστή και με την απαιτούμενη επάρκεια εξυπηρέτηση των ιδιωτών βάσει των απαιτήσεων και προδιαγραφών που έχει θέσει το Κτηματολόγιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!