Εργαστήριο για τις τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Δράμας

0
2831

Την Κυριακή 3 Μαρτίου η Απολογιστική Συνέλευση του ΕΥΚ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παράρτημα Αν. Μακεδονίας Θράκης, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας, διοργανώνουν εργαστήριο ομαδικής πληροφόρησης με θέμα «Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα-συνοδευτική επιστολή».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανέργους και θα πραγματοποιηθεί σήμερα , 15:30 – 17:30, σε αίθουσα του ΙΙΕΚ Άκμων, τέρμα Αναστασίου Μακρή, Δράμα.
Όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης, το εργαστήριο δίνει την ευκαιρία σε ανέργους που δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο, να μάθουν πως να δημιουργήσουν βιογραφικό και μια συνοδευτική επιστολή.
H δράση γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οργανώνεται στα πλαίσια της πράξης «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των λιγότερο αναπτυγμένων περιφερειών (ΛΑΠ)» της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων»
Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο πλαίσιο λειτουργίας, προγραμματίζει την υλοποίηση ομαδικών εργαστηρίων συμβουλευτικής.
Στόχος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι να αποκομίσουν νέες γνώσεις για ζητήματα που τους αφορούν και να δοκιμάσουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.
Στον σχεδιασμό του Εργατικού Κέντρου Δράμας πάντως είναι μεταξύ άλλων να συνεχίσει το επόμενο διάστημα τα προγράμματα επιμόρφωσης, όπως είπε ο κ. Γ. Σαβρίδης εξηγώντας ότι το μοντέλο επιμόρφωσης έχει πλέον αλλάξει και από την εικόνα της τάξης και του γνωστού πίνακα των προγραμμάτων επιμόρφωσης περνά στην δράση, την ενεργοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευομένων μέσα από κοινωνικές δράσεις .
Η Απολογιστική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Δράμας
Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Υ.Κ. Δράμας προκήρυξε την Ετήσια Γενική Απολογιστική του Συνέλευση για την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 11.00 το πρωί.Για το λόγο αυτό άλλωστε καλεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα Σωματεία μέλη του Ε.Υ.Κ. Δράμας να παραβρίσκονται και να συμμετέχουν στις εργασίες της απαραιτήτως.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1. Διοικητικός Απολογισμός 2018
2. Οικονομικός Απολογισμός 2018 – Ειδικός Απολογισμός εσόδων ΟΑΕΔ.
3. Οικονομικός Προϋπολογισμός 2019
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
5. Τοποθετήσεις Αντιπροσώπων.
6. Δευτερολογία Προέδρου.
7. Ψηφοφορία για έγκριση ή μη του Διοικητικού Απολογισμού, του Οικονομικού Απολογισμού 2018 του Προϋπολογισμού 2019 & του Ειδικού Απολογισμού εσόδων ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ