Άνθιμος Χρυσοχοΐδης στα «Χ»: «Η δραμινή επιπλοποιία έχει μέλλον»

0
823

– Να σταθεί και πάλι όρθιος, παρά τα προβλήματα, επιχειρεί ο κλάδος των επιπλοξυλουργών της Δράμας
– «Οι Δραμινοί επιπλοποιοί προσφέρουν καλύτερη ποιότητα προϊόντων, αξιοπιστία και μπορούν να καλύψουν καλύτερα τις απαιτήσεις των καταναλωτών»


 

Να σταθεί σθεναρά στα πόδια του επιχειρεί το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Δράμας μετά από συνεχή οικονομικά πλήγματα που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της εισόδου αλυσίδων εισαγόμενων προϊόντων στην τοπική αγορά. Η επιπλοποιία έχει τη δική της μακρόχρονη ιστορία στη Δράμα και, παρότι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχος οικονομικός κλάδος, αποτελούσε έναν τομέα που ήταν στενά συνδεδεμένος με την τοπική οικονομική δραστηριότητα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών, κ. Άνθιμος Χρυσοχοΐδης, εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι στη μακρόχρονη πορεία του κλάδου στη Δράμα, τα ισχυρότερα χτυπήματα υπήρξαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, ενώ σημαντικό πλήγμα ήταν και η είσοδος αλυσίδων του εξωτερικού που εισάγουν έπιπλα από τρίτες χώρες και τα προωθούν στην τοπική αγορά. Ειδικά για το πρόβλημα των εξειδικευμένων αλυσίδων που διαθέτουν εισαγόμενα προϊόντα, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει διεθνείς διαστάσεις. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον τοπικό κλάδο των επιπλοποιών, που μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα προϊόντων, αξιοπιστία σε ό,τι αφορά το σέρβις μετά τις αγορές, αλλά μπορούν να καλύψουν και καλύτερα τις απαιτήσεις των καταναλωτών προσφέροντας λύσεις ακόμη και για τις πιο απαιτητικές ανάγκες.
Δυστυχώς, κάποιες δραμινές επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση και τον αθέμιτο, πολλές φορές, ανταγωνισμό, δεν άντεξαν την πίεση, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα προηγούμενα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών, που αγγίζει το 60% περίπου, στράφηκε στις μεγάλες αλυσίδες. Ωστόσο, επιδίωξη του κλάδου των επιπλοποιών της Δράμας είναι να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση, όπως εξηγεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των τοπικών επιπλοποιών στοχεύει στη διαμόρφωση ενός περισσότερο υγιούς ανταγωνισμού ώστε να πάψουν τα χτυπήματα «κάτω από τη μέση».
«Η δραμινή επιπλοποιία έχει μέλλον, παρά τα σημερινά προβλήματα. Το πιστεύω. Το επόμενο διάστημα θα δείξουμε ότι οι Δραμινοί καταναλωτές μπορούν να στηριχθούν στους επιπλοξυλουργούς της γειτονιάς, γιατί διαθέτουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και καλύτερο σέρβις. Από την άλλη πλευρά, θέλουμε να μπουν και νέα παιδιά στον κλάδο μας, για να προσλάβουμε άτομα στα εργαστήριά μας. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο αριθμός των νέων παιδιών που θα θέλαμε να μπουν στον χώρο μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σχολή από την οποία να βγαίνουν καταρτισμένοι επιπλοξυλουργοί» δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Η προσπάθεια του κλάδου να σταθεί και πάλι στα πόδια του είναι εμφανής μέσω του σωματείου. Εκτός των άλλων, το σωματείο θέλει να επαναφέρει και τις εκδηλώσεις του κλάδου, όπως και τους χορούς, που έπαψε να διοργανώνει λόγω της οικονομικής και στη συνέχεια της υγειονομικής κρίσης εδώ και μία δεκαετία περίπου. Ο σύλλογος επιδιώκει ο χορός να γίνεται τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, που είναι και ο προστάτης των επιπλοξυλουργών. Φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω των υγειονομικών περιορισμών μεταφέρθηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο διασκέδασης «Όπερα», όπου θα γίνει και η κοπή της καθιερωμένης πίτας του σωματείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ