Αντίθετος ο Δήμος Δοξάτου στις συγχωνεύσεις τμημάτων στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Αθανασίου

0
10698

«Θα μας βρείτε απέναντί σας σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των σχολικών μας μονάδων»

Σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης καταθέτει την αντίθεσή του στη διαφαινόμενη συγχώνευση τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αθανασίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε απάντηση της αριθμ. πρωτ. Φ.2/3141/25-10-2021 απόφασή σας, παρά την έλλειψη θεσμικής αρμοδιότητας του δήμου για τα θέματα που αναφέρονται σε αυτήν, θέλουμε να σας εκφράσουμε την εντονότατη αντίρρησή μας για την λήψη και πραγματοποίηση αυτής της απόφασης.
Δεν είναι δυνατόν, στον Άγιο Αθανάσιο στην μεγαλύτερη Κοινότητα του Δήμου, να λειτουργεί σχολική μονάδα μικρότερη από 6-θέσιο σχολείο, όπου μάλιστα η οργανικότητά της προβλέπει 6-θέσιο σχολείο. Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε στο (αριθμ. πρωτ. Φ.2.1/3949/23-10-2020) έγγραφό σας, με το οποίο μας ενημερώνατε ότι δεν προτείνονται μεταβολές στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δοξάτου για το σχολικό έτος 2021-2022, βάσει του οποίου λήφθηκε σχετική γνωμοδοτική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πιστεύουμε ότι τάξεις πέντε μαθητών δεν πρέπει να θεωρούνται σαν ολιγομελή τμήματα και να συγχωνεύονται (κάτι που νομίζω ότι και εσείς πιστεύετε σύμφωνα με πληροφορίες μου) με άλλες τάξεις. Είναι γνωστό ότι σε τμήματα που συνυπάρχουν μαθητές διαφορετικών τάξεων, σαφώς υπολείπεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει ικανός αριθμός δασκάλων για να καλυφθεί η πλήρη λειτουργία του.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα μας βρείτε απέναντί σας σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των σχολικών μας μονάδων, όπως αυτή που επιχειρείται με την συγκεκριμένη απόφαση. Με την βεβαιότητα ότι θα επιλύσετε το πρόβλημα με κριτήρια εκπαιδευτικά και κοινωνικά (στην μία εκ των δύο τάξεων που σκοπεύετε να συγχωνεύσετε υπάρχει μαθητής ΑΜΕΑ), περιμένουμε την απόφασή σας, χωρίς να χρειαστεί να συνυπολογίσετε στην απόφασή σας την αντίθεσή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!