Απαγόρευση της αλιείας στα ποτάμια από σήμερα στη Δράμα

0
3294

Η απαγόρευση στοχεύει στην προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων και ισχύει μέχρι τις 30 Μαΐου.

Σε απαγόρευση αλιείας τόσο της επαγγελματικής όσο και της ερασιτεχνικής σε ποταμούς, παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Π.Ε. Δράμας, λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων προχώρησε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Πρόκειται για απαγόρευση άσκησης της αλιείας, επαγγελματικής και ερασιτεχνικής, ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο στις εξής περιοχές:
α) στον ποταμό Νέστο,
β) στον ποταμό Αγγίτη,
γ) στους παραποτάμους του Νέστου και Αγγίτη (ενδεικτικά Αρκουδόρεμα, Διαβολόρεμα, Δεσπάτη, Μούσδελη, Βαθύρεμα, Στραβόρεμα κ.α.),
δ) στις φραγμαλίμνες Θησαυρού, Πλατανόβρυσης, Λευκογείων, Καταφύτου και σε όλα τα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι) που καταλήγουν στις ανωτέρω φραγμαλίμνες και
ε) στους λοιπούς αλιευόμενους υδάτινους σχηματισμούς (ενδεικτικά πηγές Αγ. Βαρβάρας, πηγές Μυλοποτάμου, πηγές Βοϊράνης, αρδευτικές διώρυγες και τάφροι, κτλ.) της Π.Ε. Δράμας.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 15 Απριλίου 2020 και ώρα 12:00 π.μ. και λήγει στις 30 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00 π.μ. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω επιφανειακά νερά και δεν επηρεάζει τις όποιες απαγορεύσεις προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΚΥΑ 40379/01.10.09 και ΚΥΑ 61762/11.12.12). Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται και συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών. Οι υπεύθυνες αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ