Εξουδετερώθηκε βλήμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

0
2095

Εντοπίστηκε στην Κάτω Βροντού του Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Βλήμα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή σε απόσταση 1 χλμ περίπου μακριά από την κοινότητα Κάτω Βροντούς του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, όπως έγινε γνωστό τη Μεγάλη Δευτέρα.
O προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ. Νευροκοπίου, Πυρονόμος, κ. Γιώργος Βαιτσίδης μιλώντας στα “Χ” δήλωσε ότι το βλήμα τελικώς εξουδετερώθηκε από την ειδική υπηρεσία του Στρατού σε ασφαλή τοποθεσία και σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε. Στον χώρο όπου βρέθηκε το πυρομαχικό, μετέβη εκτός από την Στρατιωτική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Ανάλογες περιπτώσεις εντοπισμού πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν εντοπιστεί και σε άλλα σημεία του νομού κατά το παρελθόν, στην περιοχή των Κοκκινογείων, στην Καλή Βρύση και αλλού.
Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ειδική υπηρεσία που επιλαμβάνεται αυτών των περιστατικών και της εξουδετέρωσης πυρομαχικών που έχουν απομείνει από το πεδίο των πολεμικών γεγονότων του παρελθόντος. Τα ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) καλείται στις περιπτώσεις που πρέπει να απομακρυνθούν επικίνδυνα πυρομαχικά, (συνήθως κατάλοιπα των πολεμικών περιόδων του παρελθόντος, του Α’ ή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ή σε μικρή απόσταση από αυτές προκειμένου να αποδοθούν και πάλι οι χώροι όπου εντοπίζονται αυτοί οι κίνδυνοι ασφαλείς και ελεύθεροι προς χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here