Απαιτούν κονδύλια οι κερκίδες του «Εθνικού»

0
3662

Aν. Τόλιου στα “Χ”: Δρομολογήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση διαβεβαίωσε ο Λ. Αυγενάκης

Δρομολογήθηκε ήδη η έκτακτη χρηματοδότηση για την κατασκευή των νέων κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τώρα βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών από όπου και θα κατατεθεί στο Δήμο Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την συνάντηση που είχε γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2019, μεταξύ του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, υπήρξε η δέσμευση από πλευράς Υφυπουργού ότι θα διατεθούν κονδύλια της τάξης των 700.000 ευρώ για την κατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου καθ’ υπέρβαση του Φιλόδημου εφόσον κατατεθούν ολοκληρωμένες μελέτες για το έργο. Οι μελέτες αυτές κατατέθηκαν εμπρόθεσμα και τώρα βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της χρηματοδότησης.
Απαντώντας σε ερώτημα των “Χ” εάν η έκτακτη χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για την κατασκευή νέων κερκίδων, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Τόλιου, είπε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση δεν αρκεί για την κάλυψη των αναγκών των νέων κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο ωστόσο, το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξασφαλιστεί από χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας.
“Το ύψος των κονδυλίων που απαιτούνται για τις νέες κερκίδες εξαρτάται και από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί μόνο μπετόν” σημείωσε ο κ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την κ. Τόλιου, τις προηγούμενες μέρες.
Οι αθλητικοί σύλλογοι που προπονούνται στο Δημοτικό Στάδιο (πρώην Εθνικό), σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων: να κατασκευαστεί κερκίδα κατά μήκος των ορίων του Σταδίου και να γίνει διάδρομος 4 μέτρων με τρία κουλουάρ για τις προπονήσεις των αθλητών. Επίσης έχει ζητηθεί να κατασκευαστούν αίθουσες γραφείων και αποδυτήρια. Παράλληλα, άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν, προτείνουν τη δημιουργία ενός μεγάλου προπονητηρίου με διαστάσεις 50μ. × 15μ. που να διαθέτει διάδρομο 50 μέτρων, σκάμμα και άλμα εις μήκος όπως και άλμα εις ύψος.
Με λίγα λόγια, είναι προφανές ότι το σχέδιο κατασκευής νέων κερκίδων συν το κόστος γκρεμίσματος των υφιστάμενων κερκίδων με ότι αυτό προϋποθέτει απαιτεί ποσό, αρκετά μεγαλύτερο από την έκτακτη χρηματοδότηση των 700.000 ευρώ. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση συμπέρασμα που προκύπτει και από τις δηλώσεις του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, που έκανε τις προηγούμενες μέρες για το θέμα της κατασκευής των νέων κερκίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!