Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για διπλομισθία ο Αλ. Παναγιωτίδης

0
1527

– Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τελεσίδικα να κάνει δεκτή την έφεσή του και να ακυρώσει την πράξη του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νομό Δράμας
– «Μετά από 4,5 χρόνια, κατάφερα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας»


Συνέντευξη τύπου σχετικά με δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί τα τελευταία 4,5 χρόνια, παρέθεσε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και Ιατρός του Νοσοκομείου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τελικώς δικαιώθηκε τελεσίδικα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου του 2022.
Επρόκειτο για μια υπόθεση κατά την οποία ο κ. Παναγιωτίδης, το 2017, όντας πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κατηγορήθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος, για διπλομισθία από τον τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή». Το σκεπτικό της πρόσφατης και τελεσίδικης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε αποδεκτή την έφεση την οποία κατέθεσε ο κ. Παναγιωτίδης, βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι τα έξοδα παράστασης που καταβάλλονται σε προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δεν εμπίπτουν στην έννοια των αποδοχών της παραγράφου 11 του άρθρου 25, του νόμου 4355 του 2015, καθότι πρόκειται για παροχές αβέβαιες, μη πάγιου χαρακτήρα και κυμαινόμενου ύψους, το οποίο δεν προσεγγίζει καν το βασικό μισθό υπαλλήλου κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Όπως δήλωσε χθες για τη υπόθεση αυτή ο κ. Παναγιωτίδης: «Κατηγορήθηκα αδίκως, ότι παίρνω διπλό μισθό από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας και από το Νοσοκομείο. Προσπάθησαν να σπιλώσουν την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τη δική μου και της οικογένειάς μου. Μου προκάλεσαν μεγάλη οικογενειακή ταραχή, όταν (συμπολίτες μας) σταματούσαν την σύζυγό μου στο δρόμο και της έλεγαν ότι θα πρέπει να ντρέπεται ο άνδρας σας που παίρνει διπλούς μισθούς σε εποχές κρίσης. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν, σε αυτή την πόλη, να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα για να κερδίσουν προσωπικά πολιτικά οφέλη και να μη τιμωρούνται. Προσωπικά θα ήθελα να πω ότι μετά από 4,5 χρόνια, κατάφερα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τότε έβγαινα στα κανάλια και ζητούσα να μου ζητήσουν δημόσια συγνώμη κάποιοι άνθρωποι. Παρά ταύτα το αρνιόντουσαν και έλεγαν ότι έχουν δίκιο και ότι παράνομα και καταχρηστικά παίρνω διπλό μισθό. «Ήταν λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Ο τότε επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», επέμενε στα όσα έλεγε. Αυτό μου προκάλεσε μεγάλη ηθική και ψυχολογική ζημιά. Σε αυτά τα 4,5 χρόνια πέρασα από τρία δικαστήρια, έχασα τον ύπνο μου, για να αποδείξω όπως είπα ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πλέον δικαιώθηκα πανηγυρικά και μαζί με εμένα δικαιώνονται όλοι οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, γιατί η απόφαση αυτή είναι καταπέλτης, για όλους αυτούς που προσπάθησαν να μας κατηγορήσουν. Από εδώ και πέρα αποφάσισα εγώ και η οικογένειά μου ότι θα κάνουμε αγωγή στον άνθρωπο που προκάλεσε πάρα πολύ μεγάλο κακό στο όνομά μου. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη και θα αναζητήσω το δίκιο μου, από αυτήν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ