Εννέα αριστούχοι της Δράμας βραβεύονται φέτος από την Eurobank

0
5694

Οι μαθητές συγκέντρωσαν βαθμολογία από 73,9 έως 77 με άριστα το 80


Σε εννέα φετινούς αριστούχους μαθητές, που προέρχονται από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Δράμας, θα απονεμηθούν βραβεία στην ετήσια βράβευση των αριστούχων, που διεξάγει η Eurobank το φθινόπωρο. Ένα θεσμό που διατηρεί εδώ και δυο δεκαετίες περίπου.
Όπως είπε ο κ. Χρήστος Πάππος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Οι εννέα μαθητές, τα ονόματα των οποίων δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν αφού δεν υπάρχει ακόμη η συγκατάθεση των γονέων τους, προέρχονται από εννέα σχολεία του Νομού Δράμας που είναι τα εξής: 1o,2o,3o,4o ΓΕΛ Δράμας, το ΓΕΛ Καλαμπακίου, το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το Εσπερινό ΓΕΛ Δράμας, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας. Οι μαθητές αυτοί συγκέντρωσαν βαθμολογία από 73,9 (η χαμηλότερη) έως 77 (η υψηλότερη), με άριστα το 80. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής που συγκέντρωσε 77, έγραψε τρία 20άρια και ένα 17, στις πανελλαδικές.
Οι μαθητές προτάθηκαν υπό τον όρο να έχουν πάρει αριστείο κατά την φοίτησή τους στην Γ’ Λυκείου (δηλαδή να έχουν βγάλει μέσο όρο από 18,1 και πάνω). Εδώ πρέπει να πούμε ότι, μπορεί να υπάρχει μαθητής που να έχει γράψει τέσσερα 20άρια αλλά να μην έχει συγκεντρώσει 18,1 στην διάρκεια της φοίτησής του στην Γ’ Λυκείου και να μείνει εκτός. Τα κριτήρια για την βράβευση της Eurobank είναι ουσιαστικά δύο. Να έχει πάρει ο μαθητής αριστείο στην διάρκεια της Γ’ Λυκείου (δηλαδή από 18,1 και πάνω) και να έχει άθροισμα από 72 και πάνω στην βαθμολογία των Πανελλαδικών εξετάσεων».
Ο κ. Πάππος, πρόσθεσε ότι στην αντίστοιχη περσινή βράβευση, συμμετείχαν 11 αριστούχοι από τα σχολεία της Δράμας, ενώ το 2020 ο αντίστοιχος αριθμός των βραβευθέντων ήταν 7.
Η περσινή βράβευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τηνκαταπολέμηση της πανδημίας δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των καθιερωμένων τελετών βράβευσης σε όλη την Ελλάδα. Τα βραβεία εστάλησαν στους αριστούχους με QR CODE τα οποία μπορούσαν να σαρώσουν προκειμένου να τα δουν τρισδιάστατα, να φωτογραφηθούν με αυτά και να τα μοιραστούν με την οικογένεια και τους φίλους τους, μέσω των social media.
Οι 1.105 περσινοί αριστούχοι που κατάφεραν να διακριθούν στο δύσκολο και απαιτητικό πεδίο της γνώσης παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν εξαιτίας της πανδημίας, προστέθηκαν στους συνολικά 50.560 νέους που έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα από την Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος. Πρόκειται για τη μακροβιότερη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας που στηρίζει τους αριστούχους οι οποίοι αποδεικνύουν περίτρανα πως η Παιδεία βρίσκεται διαχρονικά στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της ελληνικής κοινωνίας, αποτυπώνοντας μέσω της προσπάθειάς τους τη διαρκή βούληση της νέας γενιάς να αποκτήσει σημαντικά εφόδια για το μέλλον της.
Το πρόγραμμα «ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία» όπως ονομάζεται, βραβεύει τον πρώτο ή την πρώτη σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις -με αριθμό μορίων από 18.000 και άνω- αριστούχο απόφοιτο, σε κάθε ένα από τα 1.780 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ