Απαραίτητη για το Νοσοκομείο Δράμας η στελέχωση με μόνιμους εργαζόμενους

0
1821

Αισθητές οι ελλείψεις και σε βοηθητικό προσωπικό

Συνεχής είναι η προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου της Δράμας να καλύψει τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα διάφοροι τομείς του οργανισμού.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι έχει ζητήσει και εγγράφως την στελέχωσή του του με προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες. Οι ελλείψεις που υπάρχουν αφορούν όχι μόνο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Εντωμεταξύ ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό υπάρχουν και στον τομέα της σίτισης και διατροφής αφού οι μόνιμα υπηρετούντες εκεί είναι λιγοστοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Προκειμένου μάλιστα να αμβλύνει τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα αυτό η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε απόφαση παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των έκτακτων και επειγουσών αναγκών των Μαγειρείων και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και εύρυθμης λειτουργίας του. Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που υπαγορεύεται από την ύπαρξη ολιγάριθμου προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα και όχι μόνο σε αυτόν.
Η απόφαση ελήφθη μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη και σχετικά έγγραφα που περιγράφουν ανάγλυφα τα προβλήματα. Με έγγραφα του επιστημονικού προσωπικού προς την διοίκηση καθίσταται σαφές μεταξύ άλλων ότι προκειμένου να γίνεται σωστά η παροχή γευμάτων απαιτείται το τμήμα διατροφής να στελεχωθεί με τον αναγκαίο αριθμό τραπεζοκόμων. Επίσης από τους 12 τραπεζοκόμους που υπηρετούν σήμερα μόνο 2 είναι μόνιμο προσωπικό ενώ τις ανάγκες εξυπηρετούν και 10 εργαζόμενοι με συμβάσεις. Αυτό το προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες 9 κλινικών, 3 μονάδων και τις ανάγκες σίτισης των εφημεριών. Όπως προκύπτει επίσης από τα έγγραφα που τέθηκαν υπ’ όψιν της διοίκησης, πολλές φορές, ένας μόνο τραπεζοκόμος θα πρέπει να εξυπηρετεί το έργο που απαιτείται σε 2 ή 3 κλινικές ταυτόχρονα. Πρόκειται για παράγοντες που εξαιτίας τις εργασιακής πίεσης δεν αποκλείεται να προκαλέσουν κόπωση και άρα λάθη εις βάρος, τελικά, των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν βοηθούν να γίνει ορθότερη η σίτιση σε ασθενείς με ειδικά διαιτολόγια όπως οι διαβητικοί. Οι τελευτάιοι χρειάζονται ενδιάμεσα γεύματα που αυτή την στιγμή δεν λαμβάνουν αφού ο αριθμός του προσωπικού δεν καλύπτει τις ανάγκες. Η λειτουργία στον τομέα της σίτισης θα μπορούσε να είναι ορθότερη, περισσότεροι εργαζόμενοι κάτι που φαίνεται και από την αδυναμία που παρουσιάζεται κατά την περίοδο που παρέχονται οι κανονικές ακόμη και οι αναρρωτικές άδειες.
Επίσης με άλλο έγγραφο διαπιστώνεται ανάμεσα σε άλλα ότι η ποιότητα φαγητού θα μπορούσε να είναι καλύτερη και ότι μεσολαβεί επίσης αρκετός χρόνος από την παρασκευή του φαγητού έως την σίτιση… το ίδιο έγγραφο καταλήγει ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη επιπλέον προσωπικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ