Απίστευτες καταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο

0
2357

– Δημιουργείται διάδρομος προπονήσεων με… απομεινάρια του παλιού τάπητα!
– Κ. Αποστολίδης στα «Χ»: «Θα πρέπει να πειστεί ο εργολάβος να τελειώσει το έργο αλλαγής του ταρτάν, το συντομότερο»


 

Εικόνες που θυμίζουν μάλλον τριτοκοσμικές καταστάσεις και δημιουργούνται από την ανάγκη διάθεσης προπονητικού χώρου αντικρύζει κανείς στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος».
Μάλλον οι άνθρωποι του σταδίου ή των συλλόγων αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διευκολύνουν, όσο αυτό είναι δυνατό, τους αθλητές δημιουργώντας έναν μικρό διάδρομο προπονήσεων με… κομμάτια του παλιού ταρτάν τα οποία τοποθετήθηκαν στο πλακόστρωτο ανάμεσα στις κατά τα άλλα επικίνδυνες κερκίδες και τον προστατευτικό μεταλλικό φράχτη του γηπέδου. Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Αφού ταρτάν δεν υπάρχει, και οι χώροι προπονήσεων για τους αθλητές είναι πολύ μακριά από το Δημοτικό Στάδιο, κάποιοι (που δεν τους κατηγορούμε γιατί μάλλον το έκαναν για να διευκολύνουν τους αθλητές) αποφάσισαν να ξαναστρώσουν κομμάτια του παλιού τάπητα στο πλακόστρωτο για να μην τραυματίζονται τα παιδιά, τα οποία όπως φαίνεται το χρησιμοποιούν ως μικρό διάδρομο για προπονήσεις.

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω έλλειψης προπονητικών χώρων μίλησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Αποστολίδης της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα”, από τον οποίο και έγινε γνωστή η συγκεκριμένη κατάσταση με τη χρήση των τμημάτων του αποξηλωμένου ταρτάν. Μια επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο, από τα «Χ», ήταν αρκετή για να αποκαλύψει του λόγου το αληθές και να δημιουργήσει πραγματικά δυσάρεστες σκέψεις για την πορεία του στίβου στη Δράμα.
Ο κ. Αποστολίδης σημειώνει στα «Χ» ότι το πρόβλημα υπάρχει από το περασμένο φθινόπωρο, οπότε και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εκτελεστεί το έργο αλλαγής του ταρτάν και προσθέτει «Ως παράταξη, είχαμε θέσει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο το ερώτημα για τον λόγο που έχει καθυστερήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, εφόσον υπήρχε ανάδοχος. Μας είχαν ενημερώσει ότι περιμένανε να τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις ώστε οι αθλητές να μπορούν να προετοιμαστούν στο γήπεδο για αυτές. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε τα αγωνίσματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται μέχρι, το πολύ, τέλη Ιουλίου. Μεσολάβησε ο Αύγουστος και ο εργολάβος μπήκε στο γήπεδο το φθινόπωρο και στη συνέχεια άρχισαν οι βροχές οι οποίες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση τέτοιων έργων. Προφανώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσαν να πιέσουν τον εργολάβο ώστε να τελειώσει το έργο μέσα στις προθεσμίες γι’ αυτό υπήρξαν αυτές οι καθυστερήσεις. Πρόσφατα σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε παράταση στον εργολάβο μέχρι τον Ιούνιο του 2022».
Το θέμα τέθηκε από τον κ. Αποστολίδη και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί όπως εξηγεί ο ίδιος: «Ακούστηκε ήδη ως δικαιολογία ότι υπάρχει αύξηση των τιμών στα υλικά που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι, αν και όσοι επισκέπτονται το Δημοτικό Στάδιο διαπιστώνουν ότι τα περισσότερα υλικά του εργολάβου βρίσκονται από το περασμένο φθινόπωρο δίπλα στον χώρο του έργου».
Το πρόβλημα της έλλειψης του ταρτάν πάντως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις προπονητικές ανάγκες των αθλητών και έτσι, όπως τονίζει ο κ. Αποστολίδης, οι αθλητές αναγκάζονται να διανύουν κάποιες ημέρες αποστάσεις 50 χιλιομέτρων μέχρι την Ελευθερούπολη προκειμένου να προπονηθούν. Παράλληλα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γήπεδα όπως αυτό του Δοξάτου που έχει ένα κομμάτι ταρτάν, είτε προσπαθούν να βρουν κάποιο άλλο γήπεδο της Δράμας αλλά και πάλι προπονούνται με δυσκολίες σε αυτά.
Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει είναι ότι χρησιμοποιείται πλέον και τμήμα του παλιού ταρτάν που έχει τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο μεταξύ των κερκίδων και των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων του γηπέδου. Ταυτόχρονα, καθημερινά, πολλοί αθλητές αναγκάζονται να προπονούνται στην άσφαλτο γύρω από το Δημοτικό Στάδιο και το σχολείο Αρρένων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, αφού ο δρόμος χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία των οχημάτων. Φέτος υπάρχουν και πάλι μαθητές που θα χρειαστούν χώρους για προπονήσεις προκειμένου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι το πρόβλημα συνεχίζεται».
Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστολίδης: «Θα πρέπει να πειστεί ο εργολάβος για να τελειώσει το συντομότερο το έργο αλλαγής του ταρτάν, όπως όφειλε να κάνει στις αρχικές προθεσμίες. Υποθέτω ότι οι εργασίες που απομένουν, εφόσον έχει ξηλωθεί το παλιό ταρτάν, δεν είναι και τόσο απαιτητικές. Παρόμοια κατάσταση από πλευράς έλλειψης χώρου προπονήσεων υπάρχει και στο κολυμβητήριο, όπως παρατηρεί ο κ. Αποστολίδης, καταλήγοντας ότι οι δυο βασικοί αθλητικοί χώροι της Δράμας παραμένουν κλειστοί και “δεν βλέπουμε φως” για τη λύση του προβλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ