Αναγεννάται ο μπαζότοπος στην οδό Ακροπόλεως

1
19561

Φ. Νικολαΐδης στα «Χ»: «Το φαινόμενο δεν θα σταματήσει αν δεν υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις από τον Δήμο Δράμας»


 

Το φαινόμενο της δημιουργίας μπαζότοπων που καταλήγουν να παραμένουν ενεργοί στο διηνεκές και στη συνέχεια να μετατρέπονται ίσως και σε ανεξέλεγκτες χωματερές δεν είναι καινούργιο στη Δράμα. Δυστυχώς πολλές φορές ο Δήμος Δράμας, με διαδοχικές δημοτικές αρχές προσπάθησε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που ο χρόνος έδειξε ότι μοιάζει με «λερναία ύδρα» και δύσκολα αντιμετωπίζεται μόνο από τις υπηρεσίες που διαθέτει ο δήμος.
Μια τέτοια περίπτωση ίσως αποτελεί και ο μπαζότοπος της οδού Ακροπόλεως, που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο της Δράμας. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Φώτης Νικολαΐδης, που ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα και το ανέδειξε αρκετές φορές, εξηγεί ότι το πιθανότερο είναι ο μπαζότοπος στην οδό Ακροπόλεως να δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των έργων για την τοποθέτηση του νέου δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή. Το πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον εδώ και έξι μήνες. Τα μπάζα από τα έργα μεταφερόταν, όπως αναφέρει, στο τέρμα της οδού Ακροπόλεως με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο σημείο εκείνο ένας μικρός μπαζότοπος που τελικά έγινε βουνό. Μετά από αυτό δημιουργήθηκε μια μόνιμη κατάσταση που θέλει τους δημότες να αποθέτουν στο ίδιο σημείο μπάζα από διάφορες εργασίες.
Ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, με αποτέλεσμα η υπηρεσία καθαριότητας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Εφραιμίδη να επέμβει και να καθαρίσει το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, επειδή στο σημείο δεν ακολούθησε κάποια καλλωπιστική παρέμβαση, δηλαδή δεν μετατράπηκε σε χώρο πρασίνου με παρτέρια ή κάτι ανάλογο ο μπαζότοπος άρχισε να δημιουργείται και πάλι. Δημότες αφήνουν και πάλι τα μπάζα τους στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα το πρόβλημα να αρχίσει να γιγαντώνεται ξανά.
Ο Δήμος Δράμας έχει πληροφορίες για την παράνομη απόθεση των μπάζων από πολίτες αλλά δεν μπορεί να κινηθεί αν δεν εντοπιστεί κάποιος να αποθέτει μπάζα επ’ αυτοφώρω, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στο συγκεκριμένο σημείο, όσο και σε άλλα που υπάρχουν στα όρια του δήμου το πρόβλημα δημιουργίας μπαζότοπων δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν υπάρξουν καλλωπιστικές παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων πρασίνου. Όσο κάποιοι βλέπουν ότι σε αυτούς τους χώρους αποτίθενται μπάζα ή άλλα απορρίμματα θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν εκεί τα δικά τους υλικά. Το φαινόμενο δεν θα σταματήσει αν δεν υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις από τον Δήμο Δράμας» προσθέτει ο κ. Νικολαΐδης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ανάλογα σημεία στην περιοχή της Κοινότητας Νικοτσάρα, στην Κοινότητα Καλού Αγρού και αλλού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!