Κοινότητα Καλλιφύτου: Στα συρτάρια έμεινε η κυκλοφοριακή μελέτη που πληρώθηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τον Δήμο Δράμας

1
4286

Γ. Μυστακίδης στα «Χ»: Τα σήματα που τοποθετήθηκαν δεν ισχύουν – Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος


 

Σε σενάριο που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία φαντασίας παραπέμπει η κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε πριν από μερικά χρόνια. Η μελέτη πληρώθηκε από τον Δήμο Δράμας, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην Καλλίφυτο παρότι τοποθετήθηκε και νέα κυκλοφοριακή σήμανση σύμφωνα με όσα όριζε η μελέτη.
Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις έργων που μελετήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και στη συνέχεια έμειναν είτε ανενενεργά είτε ξεχάστηκαν στα συρτάρια της γραφειοκρατείας. Το χειρότερο όμως στην περίπτωση της ανεφάρμοστης κυκλοφοριακής μελέτης της Καλλιφύτου είναι ότι η νέα κυκλοφοριακή σήμανση δεν έχει ισχύσει στην πράξη. Τα σήματα που τοποθετήθηκαν και σκεπάστηκαν για αρκετό καιρό πλέον αποκαλύφθηκαν και αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς, δημιουργώντας συνθήκες πιθανού ατυχήματος.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη+Ζωή” κ. Γιάννης Μυστακίδης εξηγεί ότι τα σήματα τοποθετήθηκαν προς εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης, πριν από αρκετά χρόνια, όταν πρόεδρος στην Κοινότητα ήταν ο κ. Σταύρος Καρτσόγλου. Στη συνέχεια τα σήματα καλύφθηκαν με μαύρες πλαστικές σακούλες γιατί η κυκλοφοριακή μελέτη δεν εφαρμόστηκε, όπως έμεινε ανεφάρμοστη μέχρι και σήμερα άγνωστο για ποιο λόγο. Ωστόσο, οι μαύρες σακούλες που κάλυπταν τα νέα σήματα κυκλοφορίας, εξαιτίας του αέρα απομακρύνθηκαν, με αποτέλεσμα τα σήματα να είναι πλέον ορατά και να αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς, μιας και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες.
«Οι κάτοικοι που πηγαινοέρχονται τακτικά στην Καλλίφυτο γνωρίζουν ότι τα σήματα αυτά δεν ισχύουν και μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο. Ωστόσο, κατά την περίοδο του Πάσχα θα υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος καθώς θα γίνουν πολλές επισκέψεις από τους εκδρομείς οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι τα σήματα κυκλοφορίας που είναι τοποθετημένα και πλέον έχουν αποκαλυφθεί, δεν ισχύουν. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Γι’ αυτό και κάλεσα το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας να συστήσει στην Κοινότητα Καλλιφύτου να σκεπαστούν και πάλι τα συγκεκριμένα σήματα κυκλοφορίας, για να μην αποπροσανατολίζονται οι οδηγοί» τονίζει ο κ. Μυστακίδης.
Το ερώτημα βέβαια που παραμένει, πέρα από τον κίνδυνο που υπάρχει για τους διερχόμενους οδηγούς, είναι γιατί τελικά δεν εφαρμόστηκε μια κυκλοφοριακή μελέτη που υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Δράμας. Απάντηση μέχρι στιγμής στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί, αλλά θα πρέπει να εξηγήσει ο Δήμος Δράμας, στον οποίο ανήκει και η κοινότητα, τον λόγο της μη εφαρμογής της μελέτης καθώς έχουν ξοδευτεί χρήματα για αυτήν, πέρα από το κόστος προμήθειας των ίδιων των σημάτων κυκλοφορίας. Η απάντηση αυτή είναι οφειλόμενη καταρχάς προς τους κατοίκους της Καλλιφύτου και του Δήμου Δράμας, που πληρώνουν τέλη και φόρους, έχοντας την πεποίθηση ότι οι όποιες αποφάσεις των τοπικών αρχών έχουν ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητάς του δημότη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!