Από 0,64 € / λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Δράμα

0
5065

Παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Παρατείνεται η χρονική περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έγινε γνωστό από το Υπ. Οικονομικών. Η περίοδος διάθεσης, που έληγε την 30η Απριλίου, τελικώς εκτείνεται μέχρι και την 15η Μαΐου 2020. Με την παράταση αυτή τα νοικοκυριά έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες ημέρες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις τρέχουσες χαμηλές τιμές.
Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια της Δράμας ανέρχεται αυτή την περίοδο περίπου στα 0,70€ /λίτρο με διακυμάνσεις από πρατήριο σε πρατήριο. Η πτώση της τιμής του καυσίμου σε σχέση με την έναρξη της περιόδου διάθεσης ξεπέρασε το 30% στα περισσότερα πρατήρια, καθώς αρχικά κυμαινόταν στα 1,07€. Σε ορισμένα πρατήρια του Νομού Δράμας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έφτασε τη Δευτέρα 27 Απριλίου στο ιστορικό χαμηλό των 0,64€ ανά λίτρο.
Η κινητικότητα στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης ήταν αισθητή στα πρατήρια της περιοχής μας τις τελευταίες ημέρες λόγω της σημαντικής πτώσης των τιμών, όπως έγινε γνωστό από την πλευρά των βενζινοπωλών.
Με στόχο να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολύ χαμηλή τιμή, σε σχέση με όσα ίσχυαν στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, αρκετοί Δραμινοί καταναλωτές έσπευσαν να γεμίσουν τις δεξαμενές που διαθέτουν με καύσιμα θέρμανσης για την επόμενη χειμερινή σεζόν, όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στα “Χ” ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων της Δράμας κ. Ιωάννης Κεσκίνογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Κεσκίνογλου, η κίνηση στα υπόλοιπα καύσιμα, πέραν του πετρελαίου θέρμανσης, είναι πτωτική και αγγίζει το 70% καθώς οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες. Η προμήθεια των υπολοίπων καυσίμων γίνεται μόνο από τους αγρότες και από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης οι παραγγελίες αυτές τις ημέρες στη Δράμα έχουν ανέλθει αρκετά, φθάνοντας στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2020. Η διαφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αρκετά μεγάλη και, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οφείλεται στην παγκόσμια μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων. Οι χαμηλές τιμές άλλωστε ήταν και ο λόγος της αυξημένης κινητικότητας που παρατηρήθηκε αυτές τις ημέρες στα πρατήρια καυσίμων της Δράμας και όχι μόνο.
“Εάν το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται γύρω στα 0,60 με 0,70€ το λίτρο, θα επιστρέψουν οι καταναλωτές και πάλι σε αυτό ως κύριο μέσο θέρμανσης. Για παράδειγμα στο Νευροκόπι ο καταναλωτής χρειάζεται περίπου 5000 – 6000 λίτρα πετρελαίου κατά την χειμερινή σεζόν. Εάν το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει 0,60€ανά λίτρο, τότε θα χρειαστεί περίπου 2500 ευρώ για την θέρμανση του. Αν λοιπόν χρειάζεται για την ξυλεία θέρμανσης περίπου 2000€, για ποιο λόγο να μην κάψει πετρέλαιο” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τις προηγούμενες ημέρες στα “Χ” για το ίδιο θέμα ο κ. Κεσκίνογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ