Από 2 Ιουλίου η δημιουργική απασχόληση

Δωρεάν ψυχαγωγία και γνώσεις για τα παιδιά την θερινή περίοδο

0
2819

Aπo 2 Ιουλίου αρχίζει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κατά την θερινή περίοδο που θα υλοποιήσει φέτος ο Δήμος Δράμας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν είναι ηλικίας έως 12 ετών όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν είναι ηλικίας έως 12 ετών όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης σημειώνοντας ότι το προσωπικό που θα χρειασθεί για την απασχόληση των παιδιών είναι στο μεγαλύτερο μέρος του εξασφαλισμένο από τα οκτάμηνα προγράμματα. Συμπλήρωσε δε ότι σε κάθε τμήμα της δημιουργικής απασχόλησης θα μπορούν να εντάσσονται από 15 έως 17 παιδιά. Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών, θα περιλαμβάνει δραστηριότητες (παιχνίδι, χορό, ζωγραφική, μουσική κλπ) στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Η δημιουργική απασχόληση θα γίνεται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών και θα παρέχεται στα παιδιά δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσα από την ψυχαγωγία, προκειμένου τα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικότητας τους.
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος είναι ο χορός, το ομαδικό παιχνίδι, οι αθλητικές δραστηριότητες, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η προβολή ταινιών DVD, η χειροτεχνία και η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών ανησυχιών των παιδιών χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις και τα εποπτικά μέσα του σχολείου.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 07:30 ως 14:00. Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις 3 πρώτες ώρες, εκμάθηση ομαδικών αθλημάτων (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) αθλημάτων στίβου, καθώς και πινγκ-πονγκ κ.ά. Τις υπόλοιπες ώρες τα παιδιά θα ασχολούνται με υπολογιστές, εικαστικά και ασκήσεις γυμναστικής σε στρώματα και διάφορα όργανα.
Παράλληλα το πρόγραμμα θα περιέχει εκμάθηση παραδοσιακών χορών, παρακολούθηση ταινιών για χαλάρωση, και λοιπά ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Φιλοσοφία του ημερήσιου προγράμματος δεν είναι η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την θερινή περίοδο, αλλά η συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες που θα τους απασχολήσουν δημιουργικά σε ασφαλή χώρο τις πρωινές ώρες αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους.
Η υλοποίηση του προγράμματος δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου διότι το ανθρώπινο δυναμικό που θα συμμετέχει όπως προαναφέρθηκε θα προέρχεται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ακόμη, θα διατεθούν οι εγκαταστάσεις και τα εποπτικά μέσα του 15ου Δημοτικού Σχολείου. Ως εκ τούτου η παροχή προς τις οικογένειες και τους δημότες θα είναι εντελώς δωρεάν χωρίς επιβαρύνσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ